Změna v Boleslavi: Vrbata končí, sportovním ředitelem bude Nedorost

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

V uplynulých dnech a týdnech budoval kádr Bruslařů pro příští ročník, teď Radim Vrbata končí ve funkci sportovního ředitele. Jak boleslavský klub uvádí na svých stránkách, mistr světa 2005 míří do ústraní. Jeho pozici nově obsadí Václav Nedorost, který s Vrbatou dosud úzce spolupracoval.

Podle informací z klubu jde o plánovanou akci. Vrbata opouští nejen pozici sportovního ředitele, ale i management Bruslařů. „Už když Radim v klubu nastupoval, panovala dohoda, že zajede u A mužstva i mládeže nový systém a posléze se stáhne do ústraní. Má tři malé děti, má i své další povinnosti a aktivity, kterým se chce věnovat. Chápu ho, u hokeje je celý život a asi je logické, že chce dělat i jiné věci," vysvětluje spolumajitel klubu Jan Plachý.

Podle jeho vyjádření se slavný odchovanec boleslavského hokeje v klubu úplně neloučí. „Neznamená to, že odchází úplně. Stále bude dohlížet a konzultovat sportovní chod klubu, ale nebude dělat denní operativu s týmem, trenéry a agenty, to všechno přechází na Václava Nedorosta,“ tvrdí Jan Plachý na stránkách klubu.

Vrbatův odchod navenek dost překvapil. Někdejší vynikající útočník nastoupil do funkce sportovního ředitele klubu loni, vystřídal Jaromíra Látala. Od února 2019 začal budovat kádr a také se podílel na uplatnění nové filozofie směrem k výchově boleslavské mládeže. Po sezoně 2018-19 ukončil aktivní činnost Václav Nedorost a v Mladé Boleslavi nastoupil jako Vrbatův nejbližší kolega.

Teď dochází ke změně. „Z mého pohledu je to spíš kosmetická věc a beru to tak, že se nic zásadního nemění. Stále budeme všechny sportovní kroky konzultovat ve skupině, ve které bude mít Radim důležité slovo.“ reaguje spolumajitel klubu Jan Plachý.

Vrbata odmítá, že by odchod z funkce přišel náhle a nečekaně. „Není v tom žádná senzace. Takový byl plán a dohoda s majitelem klubu Honzou Plachým. Už když jsem do funkce nastupoval, zdůrazňoval jsem, že jde o dočasné řešení, a že zatím nemám žádné funkcionářské ambice," vysvětluje na klubových stránkách.

Václav Nedorost

Václav Nedorost | Foto: bkboleslav.cz

Vrbata s Nedorostem připravili základ mužstva pro další ročník. V pátek vedení boleslavského klubu zveřejnilo příchod nových posil i výčet hráčů, kteří naopak skončí. Rozloučili se Justin Peters, Žiga Jeglič, Pavol Skalický, Radim Zohorna, Lukáš Pabiška, smlouvy vypršely Lukáši Kašparovi, Jakubu Klepišovi, Jiřímu Kurkovi, Františku Hrdinkovi.

Nově do týmu zamířili Marek Schwarz, Petr Šidlík, Joona Jääskeläinen, Brandon Alderson, Jakub Kotala či Jakub Strnad. Vrbata se na příchodu všech hráčů zásadně podílel. Opakovaně také ovšem zdůrazňoval, že svoji misi ve funkci vidí jako časově ohraničenou. Do budoucna se nezříká spolupráce, jeho návrat k Bruslařům je otevřený.

„Z mé strany šlo čistě o pomoc rodnému klubu, o snahu nastavit věci tak, jak si myslím, že by mohly a měly fungovat. Hlavním důvodem mého odchodu jsou rodinné záležitosti a také moje další mimohokejové aktivity, kterým se chci v současnosti věnovat," uzavírá Radim Vrbata

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz