Změny před turnajem v Brně: Říha má Hronka, Jaškina a Vránu. Gulaš skončil

Foto: Petr Coufal

29. dubna 2019, 16:27

Václav Jáchim

Čeští hokejisté mají před sebou závěrečnou přípravu před mistrovstvím světa, Říhův výběr čeká domácí turnaj Carlson Hockey Games. Poslední podnik letošního Euro Hocky Tour startuje středečním kláním Švédů s Rusy ve Stockholmu, den poté se čeští hokejisté představí v utkání proti Finsku.

Národní tým v sobotu večer uzavřel kemp v Nitře, po druhém utkání se Slováky dostali hokejisté krátké volno. Dnes pozdě večer mají sraz v Brně, kde se od úterý pustí do další porce tréninků.

Další injekce z NHL: Hronek, Jaškin a v pátek také Vrána

„Na turnaj se připravujeme naprosto odpovědně, ale pořád je to pro nás příprava na mistrovství světa. Necháme si hodně široký kádr, tedy plný počet 30 hráčů. Plus další tři s námi budou pro případ zranění či jiných komplikací," uvedl kouč Miloš Říha. Národní tým neposílí Milan Gulaš. „Rozhodl se, že se k nám nepřipojí, není stále zdravotně v pořádku," doplnil hlavní kouč.

Novinky se týkají také posil z NHL: „V úterý se k nám připojí Dominik Simon, Michael Frolík, Dmitrij Jaškin a Jan Rutta. Ve středu dorazí Filip Hronek a Ondřej Palát, v pátek pak Jakub Vrána," informoval generální manažer Petr Nedvěd.

Představitelé národního týmu nadále sledují vývoj druhého kola Stanley Cupu, které hrají David Pastrňák, David Krejčí, Tomáš Hertl a Petr Mrázek. Po ukončení povinností na farmě v AHL se k prvnímu týmu Colorada patrně přidá Pavel Francouz. V týmu je aktuálně deset hokejistů z NHL, Jeřábek a Sklenička strávili většinu sezony na farmě.

Šmíd se omluvil z rodinných důvodů, Říha zvažoval i Kvapila

Z finalistů Generali play off kouč Říha nominoval třineckého brankáře Šimona Hrubce a patrně i jeho klubového spoluhráče Davida Musila, z kádru Liberce nebude pozván nikdo. „Hráči měli dlouhé série, jsou neskutečně unaveni. Chtěli jsme Ladislava Šmída, ale osobně se mi omluvil. Z rodinných důvodů odletí do Kanady," hlásí Říha s tím, že zvažoval také Marka Kvapila.

Kádr národního mužstva je široký, na Carlson Hockey Games může nastoupit maximálně 30 hokejistů. Na soupisce jich je aktuálně 36, trenéři budou počet upravovat podle aktuální situace, zdravotního stavu a následně také výkonnosti. „Nevíme,v jakém stavu budou kluci ze zámoří, proto je soupiska širší. Rozhodneme se, až všichni dorazí," doplňuje hlavní kouč. 

Foto: Petr Coufal

Turnaj Carlson Hockey Games se uskuteční od 1. do 5. května. Pět zápasů bude hostit brněnská DRFG Arena, úvodní duel mezi Švédskem a Ruskem se hraje 1. května ve stockholmské hale Ericsson Globe. Čeští hokejisté zahájí akci den poté utkáním proti Finsku. O víkendu hrají nejprve se Švédy, domácí podnik pak národní tým zakončí nedělní večerní bitvou s Ruskem.

Tuzemský podnik Euro Hockey Tour celkem osmkrát vyhrála česká reprezentace, naši hokejisté slavili triumfy před dvěma lety v Českých Budějovicích i loni v Pardubicích.

Nominace Česka na Carlson Hockey Games

Brankáři (4):
Jakub Kovář (Jekatěrinburg, KHL), Patrik Bartošák (HC VÍTKOVICE RIDERA), Marek Langhamer (Chabarovsk, KHL), Šimon Hrubec (HC Oceláři Třinec).

Obránci (12): 
Radko Gudas (Philadelphia, NHL), Jan Rutta (Tampa Bay, NHL), Filip Hronek (Detroit, NHL), Jakub Jeřábek (San Antonio, AHL), David Sklenička (Laval, AHL), Michal Moravčík (HC Škoda Plzeň), Jan Kolář (Chabarovsk, KHL), Jakub Krejčík (Lukko Rauma, Finsko), Filip Pavlík, Petr Zámorský (oba Mountfield HK), Tomáš Kundrátek (Davos, Švýcarsko), David Musil (HC Oceláři Třinec).

Útočníci (20):
Jakub Voráček (Philadelphia, NHL), Ondřej Palát (Tampa Bay, NHL), Michael Frolík (Calgary, NHL), Dominik Simon (Pittsburgh, NHL), Dmitrij Jaškin, Jakub Vrána (oba Washington, NHL), Filip Chytil (New York, Rangers, NHL), Robin Hanzl (Spartak Moskva, KHL), Michal Řepík (Podolsk, KHL), Jiří Sekáč (Kazaň, KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk, KHL), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta, Švýcarsko), David Tomášek (Jyväskylä, Finsko), Rudolf Červený (Brynäs Gävle, Švédsko), Hynek Zohorna (Lahti, Finsko), Jan Kovář (HC Škoda Plzeň), Martin Zaťovič (HC Kometa Brno), Tomáš Fořt (PSG Berani Zlín), Radim Zohorna (BK Mladá Boleslav), Lukáš Rousek (HC Sparta Praha).

Realizační tým:

Generální manažer: Petr Nedvěd.
Hlavní trenér: Miloš Říha.
Asistent: Robert Reichel.
Trenér brankářů: Zdeněk Orct.
Manažer: Jan Černý.
Videokouč: Denis Havel.
Kondiční trenérka: Hana Bubníková.
Lékaři: Mudr. Tomáš Vyskočil a MUDr. Dušan Singer.
Fyzioterapeuti: Michal Truc a Radovan Sakaláš.
Kustodi: Zdeněk Šmíd, Petr Ondráček a Filip Ondráček.
Media manažer: Zdeněk Zikmund.

Program Carlson Hockey Games 2019

Středa 1. května:
15:00 Švédsko – Rusko (Stockholm)

Čtvrtek 2. května:
17:30 Finsko – Česko (Brno)

Sobota 4. května:
14:00 Rusko – Finsko (Brno)
18:30 Česko – Švédsko (Brno)

Neděle 5. května:
14:00 Švédsko – Finsko (Brno)
18:00 Česko – Rusko (Brno)

Foto: Petr Coufal

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz