<

Změny v opavském hokeji: Přichází nový jednatel. Co bude se stadionem?

Foto: Petr Widenka, hcslezan.cz

25. dubna 2020, 20:36

Jan Šimek

Opavský klub hlásí změny v organizační struktuře. Novým jednatelem se od 1. května stane dosavadní člen dozorčí rady Dalibor Bárta. René Holuša, který byl řízením společnosti dočasně pověřen, v klubu zůstává na pozici výkonného ředitele.

Rada města, která funguje jako jediný společník obchodní společnosti Hokejový klub Opava s.r.o., tyto změny schválila. Vlastníkem opavského hokejového klubu je totiž přímo město.

„Nejedná se o žádné náhlé rozhodnutí, ale o plánovaný dlouhodobý záměr. V minulém roce jsme vyhlásili výběrové řízení, ze kterého však žádný jednatel nevzešel. Rozhodli jsme se proto oslovit Dalibora Bártu, který se v hokejovém prostředí dlouhodobě pohybuje a toto prostředí velmi dobře zná. Měl však jiné pracovní závazky. Proto jsme se dohodli na dočasném angažmá Reného Holuši s tím, že oba pánové po celou dobu intenzivně spolupracovali a podíleli se na stabilizaci a rozvoji klubu,“ vysvětluje opavský primátor Tomáš Navrátil.

Foto: František Géla, frantisekgela.cz

René Holuša v klubu setrvá na poloviční úvazek v roli výkonného ředitele – na starost bude mít administrativu, personální či finanční agendu a podobně. „Nový jednatel se bude intenzivně věnovat sportovní a investiční stránce, včetně zajištění sponzoringu a propagace klubu, s vizí návratu slávy opavského hokeje,“ píše radnice na svém webu.

„S panem Holušou, ale i s paní první náměstkyní primátora Hanou Brňákovou, která má sport v gesci, jsem po celou dobu intenzivně spolupracoval. Zaměřili jsme se na stabilizaci klubu, strategii dalšího rozvoje, získávání kvalitních trenérů, sponzorů a podobně. Nejde nám o to hrát nejvyšší hokej, ale spíše zaměřit se zejména na děti a mládež a dále připravit potřebnou rekonstrukci zimního stadionu,“ říká Bárta, který hokej v minulosti aktivně hrával.

O rekonstrukci stadionu se ve Slezsku hovoří už léta, v minulosti se dokonce uvažovalo o výstavbě nového stadionu. V současné době opavský magistrát řeší rekonstrukci stávajícího zimáku postaveného už v roce 1953, který nutně potřebuje opravy.

Hledá se trenér. Jaké jsou varianty?

Změny nenastaly jen v klubovém vedení. Poté, co na opavské střídačce skončil úspěšný trenér Pavel Zdráhal, jehož si vyhlédl coby sportovního manažera Havířov, Slezan shání nového kouče. Dosavadní Zdráhalův asistent Aleš Tomášek by měl v Opavě zůstat coby součást nového realizačního týmu.

Spekuluje se o třech jménech, která by opavský tým mohla převzít. Vrátit by se mohl zkušený kouč Pavel Hulva, jenž po odchodu ze Slezska pracoval v Šumperku a poslední necelé tři sezony strávil v Krnově hrajícím krajský přebor.

Foto: dracisumperk.cz

Další variantou je David Galvas. Zajímavostí je, že zkušený bek, který v novodobé druholigové éře Slezanu sehrál v jeho barvách šest sezon, právě v Krnově působil coby hrající asistent právě Hulvy. 

A třetí jméno? Tím je Josef Doboš, jenž v Opavě v minulosti vedle hráčské kariéry také poměrně úspěšně působil na střídačce. Pak zamířil do Polska, kde vedl Osvětim a Janov. Naposledy cepoval hokejisty Valašského Meziříčí, které by se s ním rádo domluvilo na další spolupráci. Kdo nakonec povede áčko Slezanu?

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz