<

Změny v Plzni: Kuťák dostane šanci v extralize, Strnad končí

Foto: hcplzen.cz

2. září 2021, 15:19

Adam Bagar

Plzeň má jasno ohledně zkoušených útočníků Filipa Kuťáka a Jakuba Strnada. Zatímco první jmenovaný si řekl o pokračování minimálně do konce září, druhý skončil. Klub o tom informoval na svém webu.

Článek je aktualizován.

„Filip Kuťák má za sebou dvě povedené sezony v Chance lize a zaujal nás i v našich přípravných zápasech. Rozhodli jsme se proto mu dát šanci i do startu extraligy a je na něm, jak se s ní popasuje," říká sportovní manažer Tomáš Vlasák.

25letý útočník strávil poslední dva roky v dresu Slavie. V uplynulém ročníku nasbíral 39 startů a 31 bodů za devět branek a 22 nahrávek, o rok dřív se v 57 utkáních zaskvěl 47 body, když k 21 trefám do černého přidal i 26 gólových asistencí.

Někdejší mládežnický reprezentant si dříve v Chance lize zahrál i za Prostějov, Benátky nad Jizerou či Frýdek-Místek. V extralize však dosud nehrál. Velká premiéra jej čeká na západě Čech, kde bude nastupovat s šestašedsátkou na dresu.

29letý Jakub Strnad na krátké zkoušce neuspěl a v Plzni už se rozloučil. Po konci v Mladé Boleslavi, které v minulé sezoně pomohl šesti góly a čtyřmi asistencemi v 56 zápasech ke čtvrté příčce a postupu do Ligy mistrů, tak zůstává bez angažmá.

Převážnou část dosavadní hráčské kariéry strávil v mateřském Kladně. Před odchodem k Bruslařům dokonce tři roky zastával roli kapitána. Nejpovedenější byla postupová sezona 2019/20, v níž zazářil 48 body (20+28). Ohlásí teď velký návrat?

Aktuální kádr HC Škoda Plzeň

Gólmani:
Dominik Furch, Dominik Pavlát, Miroslav Svoboda, Kristián Kolář.

Obránci:
Vojtěch Budík, Peter Čerešňák, Dominik Graňák, David Jiříček, Lukáš Kaňák, David Kvasnička, Viktor Lang, Jakub Kindl.

Útočníci:
Ludwig Blomstrand, Michal Bulíř, Matyáš Kantner, Petr Kodýtek, Martin Lang, Sebastián Malát, Tomáš Mertl, Pavel Musil, Filip Přikryl, Jan Schleiss, Filip Suchý, Gustaf Thorell, Filip Kuťák.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz