Zohorna, Červený, Taffe, Hakulinen? Švédské kluby před uzávěrkou zbrojí

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

12. února 2019, 14:51

Václav Jáchim

Poslední lednový den zažila finální škatulata Tipsport extraliga, teď se blíží uzávěrka přestupů také ve Skandinávii či ve Švýcarsku. Zajímavé transfery mohou uskutečnit kluby švédské SHL, zájem je údajně o české reprezentanty Tomáše Zohornu s Rudolfem Červeným (na snímku) a také o další hráče ruské KHL.

Týmy švédské nejvyšší soutěže mají čas do pátku, manažeři ladí poslední obchody a zbrojí na finiš sezony. Není vyloučené, že se změny mohou týkat i českých hokejistů. Hodně zajímavým zbožím bude Rudolf Červený, o něhož je ale údajně zájem i v jiných zemích.

Útočník Slovanu Bratislava o víkendu na turnaji ve Stockholmu potvrdil, že by se odchodu do jiné ligy nebránil. „Nechce se mi končit sezonu takhle brzy. Už v únoru. Každý rok jsem byl zvyklý hrát play off, nechci to měnit," uvedl.

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

Představitelé Slovanu potvrdili, že jednoho, možná dva hráče mohou z kádru ještě uvolnit. Svěřenci trenéra Országha hrají ve středu poslední domácí duel sezony proti Minsku, pak už čekají jen čtyři závěrečné zápasy venku. Červený by tím pádem mohl zvednout kotvy, švédský deník Expressen spekuluje, zda by totéž neudělal také Jeff Taffé, jenž v minulosti ve Švédsku hrával.

Ne každý hokejista z Kanady či Spojených států je ovšem nakloněn myšlence prodloužit si po náročných bitvách KHL ročník ještě o další dva tři měsíce jinde. Kluby SHL údajně loví zejména v Kunlunu, který nemá reálnou šanci postoupit do play off. V úvahu připadají například Marc-Andre Gragnani, Johan Sundström, Olli Palola, Patrik Lundh, Greg Squires nebo Ville Lajunen.

Foto: hcamur.ru

Bez vidiny vyřazovacích bojů je delší dobu Chabarovsk, zmíněný švédský list zařadil mezi potenciální posily klubů SHL také Tomáše Zohornu. Ovšem jeho stěhování se nezdá moc pravděpodobné. Vyplývá i z vyjádření zkušeného útočníka po posledním duelu Beijer Hockey Games, kdy Tomáš Zohorna mluvil o svých bratrech. „Mně za čtrnáct dní skončí sezona, ale kluky čeká nejspíš play off. Budu jim fandit. Určitě bych byl rád, kdybychom se zase v nároďáku sešli," uvedl nejstarší ze sourozenců.

Švédští manažeři pečlivě sledují rovněž dění v sousedním Finsku, brzy po sezoně by tam měly mít KooKoo a Jukurit Mikkeli. V obou týmech působí zajímaví hráči, do SHL by prý mohli teoreticky přejít finský reprezentant Anrei Hakulinen, Samuli Piiponen nebo Miika Pitkämem. Stejná varianta bude třeba platit v případě švédských útočníků Erika Karlssona či Malteho Strömwalla, kteří byli ve finské SM-liize letos hodně vidět.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz