Zraněný Tansey? Orli našli náhradu ve Švédsku, přivedli kanadského beka

Přestupní termín v českých soutěžích sice skončil, v mezinárodní EBEL ovšem mohou hráči přestupovat mezi kluby až do poloviny února. Nová tvář se tak hlásila ve Znojmě, které se domluvilo na spolupráci s kanadským zadákem Brandonem Burlonem.

Devětadvacetiletý hokejista strávil poslední sezony v Evropě. Má za sebou angažmá v německém Düsseldorfu i v norském Stavangeru. Aktuální sezonu rozjel v druholigovém švédském klubu Västerviks. Teď ho čeká znojemská misa.

„Brandon je zkušeným obráncem, který má na svém kontě přes 300 zápasů v AHL. Dařilo se mu i v Evropě, snad kromě toho posledního angažmá, které mu nesedlo. Nicméně počítáme s ním do přesilovek a věříme, že přinese jak ofenzivní kvality, tak i defenzivní spolehlivost,“ říká na adresu kanadského beka sportovní manažer a hlavní kouč Orlů Miroslav Fryčer.

Do Znojma Burlon dorazil v sobotu, kdy přiletěl do Česka. Příchodem zkušeného zadáka Orli reagují na dlouhodobé zranění, kvůli němuž dohrál Kevin Tansey. Ten se naopak vrací do zámoří. „Kevin by už do této sezony zasáhnout nemohl, v léčení tak bude pokračovat doma. Děkujeme mu za jeho služby a přejeme brzké uzdravení,“ vzkazuje Fryčer.

Znojemské mužstvo čeká další utkání v úterý 11. února na ledě Lince. Dost možná v něm Orli nasadí i další posilu. „Intenzivně na tom pracujeme. Není to jednoduché, ale chtěli bychom ještě jednoho beka přivést,“ potvrzuje kouč Znojma.

Soupiska Orlů Znojmo

Brankář:
Dominik Groh, Teemu Lassila.

Obránci:
Antonín Bořuta, Brandon Burlon, Roman Čermák, Adam Jonáš, Michal Kruckovyč, Ondřej Mikliš, Adam Sedlák, Aleš Sova, Jakub Stehlík.

Útočníci:
David Bartoš, Petr Beránek, Aaron Berisha, Parker Bowles, Matej Češík, Rob Flick, Michal Gago, Martin Kosnar, Anthony Luciani, Radim Matuš, Philip McRae, Petr Mrázek, Patrik Novák, Vladimír Oščádal, Ondřej Svoboda, Tomáš Svoboda, Lukáš Vopelka.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz