Zruší se kvůli koronaviru i MS ve Švýcarsku? IIHF rozhodnutí odložila

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

17. března 2020, 17:44

Adam Bagar

Rada Mezinárodní hokejové federace IIHF na svém úterním jednání prostřednictvím videokonferenčního hovoru zatím nerozhodla o očekávaném zrušení MS, které mají v květnu hostit švýcarská města Curych a Lausanne.

„V tuto chvíli bohužel nemohla být přijata žádná zásadní rozhodnutí týkající se mistrovství světa 2020. Zainteresované strany intenzivně diskutovaly o složité situaci ohledně koronaviru, který ovlivňuje mnoho zemí, stejně jako zúčastněné týmy a různé další zainteresované strany," říká prezident IIHF Rene Fasel.

Mezinárodní hokejová federace informovala, že dál zůstává v kontaktu se švýcarskými orgány i úřady a situaci ohledně koronaviru, včetně jeho dopadu na světový šampionát, sleduje. „Jakmile dojde k novému vývoji, budeme okamžitě upozorněni a co nejdřív to oznámíme všem dotčeným zúčastněným stranám," líčí.

„Běžný fanda si řekne: ´Na co pořád čekají? Vždyť je to jasné!´ My v této chvíli ale bohužel musíme počkat a jít krok po kroku. Rozhodujeme v návaznosti na vydaná nařízení a platnou legislativu," řekl v pondělním rozhovoru pro portál Sport.cz bývalý brankář Petr Bříza, který je jedním z jedenácti členů Rady IIHF.

Foto: Martin Voltr

Podle Břízy je však takřka jasné, že se MS nakonec zruší. „Ve své podstatě to k tomu směřuje. Spousta stadionů v této chvíli vůbec nefunguje, netrénuje se, hráči odjeli do svých zemí... Nedovedu si představit, že se něco mávnutím proutku změní a všechno najednou bude v pořádku," přiznal uznávaný hokejový činovník.

Zatímco o turnaji, který se má od 8. do 24. května konat v Curychu a Lausanne, zatím nepadlo konečné rozhodnutí, o nižších akcích už má Rada IIHF jasno. Kvůli pandemii koronaviru se rozhodla zrušit MS divize I skupiny A i B, které se měly uskutečnit na přelomu dubna a května v Lublani, respektive v Katovicích.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz