Ztráta pro reprezentaci: Nakládal je zraněný, na MS nepojede

Foto: Karel Švec, Český hokej

4. dubna 2019, 14:28

Václav Jáchim

Dlouho to nebylo jasné, teď už ano. Národní tým přišel o jednu z předpokládaných opor zadních řad, šampionát na Slovensku bude bez Jakuba Nakládala. „Je bohužel zraněný, do přípravy se nezapojí," potvrdil po čtvrtečním dopoledním tréninku v Praze hlavní kouč Miloš Říha.

Pro národní tým jde o ztrátu, trenérský štáb s Nakládalem počítal. Někdejší zadák Pardubic, Lva, finského Turku, Calgary nebo Caroliny byl na první akci sezony kapitánem, ovšem hlavní turnaj musí vynechat.

Obavy v tomto ohledu panovaly už před startem úvodního přípravného kempu. „Jakub Nakládal s Jaroslavlí nedohrál play off, Rusové trošku uspěchali jeho zranění ruky. Specialisté musejí říci, jestli to pro Kubu bude konec sezony, nebo zda je šance, že by ještě hrál," uvedl kouč Říha počátkem minulého týdne.

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

Později dostal špatnou zprávu. „Kuba není fit. Musí podstoupit léčení, jeho zranění je závažnější. My s ním počítali, je škoda, že vypadl. Ale nedá se nic dělat," poznamenal hlavní trenér po čtvrtečním tréninku.

Nakládal měl patřit k oporám defenzivy – na kontě má tři světové šampionát a World Cup 2016, zahrál si také na loňských olympijských hrách. Nedávno uzavřel třetí sezonu ve službách Lokomotivu Jaroslavl. Během uplynulého ročníku sehrál i s play off 61 utkání KHL, vstřelil v nich deset branek.

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

Ze zdravotních či osobních příčin se do přípravy národního mužstva nezapojili například také Roman Červenka, Andrej Nestrašil, Ondřej Vitásek nebo Marek Hrbas. Reprezentace v pátek ukončí druhý kemp v pražském Edenu, v neděli čeká hokejisty sraz ve Znojmě, kde ve středu 10. dubna od 19 hodin sehrají úvodní duel Euro Hockey Challenge proti Rakousku.

Foto: Karel Švec, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz