Zvrat! Přišla nová informace, zruší se nakonec hokejové zápasy?

Foto: Vladimír Koča

Situace ohledně koronaviru se mění každou minutu. Sotva skončila mimořádná tisková konference Českého hokeje, dorazila další zásadní zpráva.

Původně se hovořilo o tom, že na zápasy může sto lidí. A že se do tohoto počtu nebudou počítat hráči, zaměstnanci hal, pracovníci médií a podobně. Počítali by se tam pouze diváci.

Jenže teď to může být jinak. Na úrovni vlády totiž právě probíhá diskuze, zda se do počtu sta účastníků nebudou počítat i lidé, kteří zajišťují chod zápasu.

„Je to zatím interní vyjádření pracovníka odboru bezpečností politiky Ministerstva vnitra," uvedl tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund. „Vyloženě to tam vyjmenovává: že se do toho počítají hráči, realizační týmy, pracovníci stadionů. Prostě všichni, kteří jsou na zimáku," uvedl prezident Českého hokeje Tomáš Král.

Zatím ale tato informace není úplně určující. „Pokud ale dostaneme oficiální rozhodnutí, že se do toho počítají všichni, tak hokej v tuhle chvíli skončil," řekl stroze, ale jasně Král.

„Pokud dostaneme oficiální rozhodnutí, že se do toho počítají všichni, tak hokej v tuhle chvíli skončil."

„Budeme vás informovat. Zatím je to tak, jak jsme si povídali na tiskovce (viz tento článek). Ale když dostaneme tohle rozhodnutí, tak tím pádem není vůbec o čem diskutovat. Protože, jestli se do toho počítají hráči a tak dále, tak je to prostě dané a my soutěž přerušujeme," uvedl Král, který se několik minut po skončení tiskové konference zase vrátil mezi novináře.

Situace ohledně koronaviru je zkrátka nepředvídatelná.

Stále nicméně zůstává v platnosti, že dnešní utkání Tipsport extraligy a Chance ligy se odehrají. Akorát bez diváků.

Jenže hrozí, že se do večera, než zápasy začnou, situace změní a hrát se přece jen nebude.

„Zatím je to tak, jak jsme si řekli. V pět to ale může být jinak. A protože se v šest hraje, není co řešit. Musíme čekat do doby, než se to vyřeší. Dáme vám vědět," uvedl Král.

„Zápasu se musí zajistit trestoměřiči, ledaři, musíte zajistit nějaký televizní přenos, statistiky a tak dále..."

Varianta, že by se například v Olomouci začalo v pět hodin a v šest hodin se utkání případně zastavilo, neexistuje. „Jestli se začne hrát, tak už se to odehraje. Anebo to budeme vědět hodinu před začátkem zápasu a pak ho zrušíme," řekl Král s tím, že o dalším vývoji situace bude svaz informovat.

„Zápasu se musí zajistit trestoměřiči, ledaři, musíte zajistit nějaký televizní přenos, statistiky a tak dále... Počet osob si ale dokážu představit pod sto," uvedl ředitel Tipsport extraligy Josef Řezníček. „My ale musíme počkat, zda to opravdu dostaneme oficiálně od Ministerstva zdravotnictví."

Chance liga je na počet pořádajících osob méně náročná. Řezníček ovšem říká: „Já si myslím, že to bude platit jak na extraligu, tak na první ligu. Budeme muset přijmout nějaká rozhodnutí. Co může klub zreduktovat je pouze to, kolik je pořadatelů, když tam bude nula diváků."

Foto: Vladimír Koča

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz