Litoměřice plní kádr: zůstává Sihvonen, přicházejí tři posily

Šimon Jelínek | Foto: Nell Dittrichová, hcdukla.cz

Litoměřice v nadcházející prvoligové sezoně posílí trojice útočníků: z Jihlavy přichází její nejlepší střelec Šimon Jelínek, ze Sokolova dorazí Jan Bernovský a z Kolína si Stadion vytáhl Lukáše Pajera.

Kališníci navíc prodloužili smlouvy se třemi forvardy z letošního kádru: zůstávají Riku Sihvonen, Lukáš Plos i Petr Ton mladší.

Sihvonen byl se 34 body (11+23) třetím nejproduktivnějším hráčem Litoměřic. K zisku bronzových medailí vydatně přispěl také talentovaný Ton, v průlomové sezoně se blýskl jedenácti góly. Plos prožil vydařený nováčkovský ročník mezi muži, při svých 27 startech sedmkrát skóroval a byl vyhlášen druhým nejlepším juniorem Chance ligy.

A co nové posily?

Třiadvacetiletý křídelník Šimon Jelínek přichází s vitizkou nejlepšího střelce konkurenční Jihlavy: v 52 utkáních základní části se prosadil sedmnáctkrát, přičemž hned pět jeho gólů bylo vítězných. O svých kvalitách v minulosti přesvědčil i v mateřském Kladně, kterému roku 2019 pomohl k postupu do extraligy.

Velký, doposud plně nerozvinutý, potenciál ční ve dvacetiletém Lukáši Pajerovi. Těží ze své skvělé střely, v extraligovém Hradci Králové měl několik záblesků, letos se ale jeho progres jako by zastavil: v Kolíně zaznamenal jedenáct bodů (6+5) v 41 zápasech. V Litoměřicích s mladými hráči umí pracovat, vrátí na správnou cestu i pravorukého přesilovkového zabijáka Pajera?

Nejvíc extraligových zkušeností z nově příchozí trojice má Jan Bernovský, v nejvyšší soutěži zapsal 75 startů. Převážně za Vítkovice, letos to zkoušel v Karlových Varech. Většinu ročníku nicméně strávil o patro níž v Sokolově, kde k týmové produktivitě přispěl deseti body (6+4) ve třiceti duelech.

Připomeňme, že kromě Jelínka, Pajera a Bernovského už Litoměřice představily čtyři jiné posily: brankáře Martina Michajlova s Tomášem Voleveckým a obránce Dušana Žovince a Karla Klikorku.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz