Další cizinec na Vsetíně! Tentokrát přichází dánský reprezentant

Mads Larsen | Foto: ehc-lustenau.at

Rus, dva Slováci, Lotyš, Slovinec a teď i Dán! Prvoligový Vsetín v honbě za postupem do baráže skládá internacionální tým, nejnovější posilou je zadák Mads Larsen.

Larsen odehrál loňskou sezonu v rakouském Lustenau, které působí v mezinárodní Alpské hokejové lize: v základní části zazářil 33 body ve 34 utkáních, šlo tak o třetího nejproduktivnějšího obránce soutěže. Se dvanácti góly pak byl nejlepším střelcem mezi beky.

O svých ofenzivních dovednostech přesvědčoval i na dřívějších adresách: v sezoně 2019/2020 dokázal v respektované dánské lize nasbírat 37 bodů a o rok později zazářil v barvách Frederikshavnu čtrnácti góly během základní části.

Potřebovali jsme obránce praváka směrem k přesilovým hrám."

Je zřejmé, že Larsen má Vsetínu pomoct v přesilovkách, kde se Valaši dlouhodobě trápí. Potřebovali jsme obránce praváka směrem k přesilovým hrám," potvrzuje vsetínský trenér Luboš Rob starší. Z hráčů, které jsme sledovali, nám nakonec Mads Larsen vyšel jako nejlepší varianta. Myslíme si, že to je přesně ten typ hráče, kterého potřebujeme."

Larsen bude prvním Dánem v jinak bohaté klubové historii. „Je pohyblivý, je to profík a je velmi dobrý na puku," popisuje Rob styl hry čerstvé akvizice. Je zvyklý hrát přesilovku, ve statistice +/- eviduje dlouhodobě velmi dobré hodnoty. Každý rok navíc hraje v dánském národním týmu, takže věříme, že pro Vsetín bude kvalitní posilou."

Je pohyblivý, je to profík a je velmi dobrý na puku."

Larsen, který je součástí širšího kádru dánské reprezentace, avšak například na mistrovství světa si dosud nezahrál, uzavřel na Valašsku jednoletý kontrakt s roční opcí. 

Než jsem podepsal, mluvil jsem s přáteli z Česka a všichni hodnotili Vsetín pozitivně. Mluvili především o skvělých fanoušcích a vysokých ambicích klubu. Dobře se mi to vše poslouchalo a moc se těším, až se pustíme do práce," uvedl 180 centimetrů vysoký bek v rozhovoru pro hc-vsetin.cz.

Aktuální soupiska VHK ROBE Vsetín

Brankáři: Maxim Žukov, Patrik Romančík, Adam Pavlíček.

Obránci: Jakub Ďurkáč, Michal Hryciow, Šimon Jenáček, Tom Ondračka, Jiří Říha, Ondřej Smetana, Robin Staněk, Jakub Teper, Ondřej Fojtík, Jan Hamřík, Rayen Petrovický, Mads Larsen.

Útočníci: Daniels Berzinš, Štěpán Bláha, Miroslav Holec, Adam Hořanský, Erik Hrňa, Tomáš Jandus, Vít Jonák, Jan Kern, Pavel Klhůfek, Matouš Kratochvil, Luboš Rob, Marek Melenovský, Adam Koláček, Matyáš Dědek, David Heinrich, Pavel Kubiš, Štěpán Matějček, Erik Svetina.

Mads Larsen

Mads Larsen | Foto: hc-vsetin.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz