Derby ve finále devítek? Letos ne! S Libercem se o titul porvou indiáni

Momentka ze třetího semifinále Škoda Plzeň – Mladá Boleslav | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

O nových mistrech republiky kategorie U15 se rozhodne mezi Libercem a plzeňskou Škodovkou. Indiáni v rozhodujícím třetím utkání semifinále smetli Mladou Boleslav, která tak titul v devátých třídách neobhájí.

Liberec slavil postup už v sobotu, do finále půjde bez jediné porážky v průběhu play off. Škodovka o tento „vavřín“ přišla v sobotu, kdy Mladá Boleslav srovnala sérii na jejím ledě. Jestliže ale první dva zápasy série byly výsledkově poměrně vyrovnané (1:3 a 2:4), ten třetí už nikoli.

První třetina tedy ano, neboť na gól Zdeňka Strnada odpověděl těsně před pauzou Matyáš Michálek. Domácí však odskočili dvěma rozdílovými brankami ve druhé třetině a když do pěti minut ve třetí části přidali další tři trefy, bylo definitivně jasno.

Vítězství 7:1 podtrhl hattrickem Eliáš Matoušek (3+1), opačnou bilanci 1+3 měl Filip Stupka. Závěr byl velmi emotivní a po tvrdém faulu nedohrál utkání Matiáš Piskač (shodou okolností Stupkův bývalý spoluhráč z Jihlavy), další trest si navíc hostující střídačka přibalila za hodně hlasité a vulgární protesty asistenta trenéra.

Radost deváťáků Škody Plzeň

Radost deváťáků Škody Plzeň | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Na druhou stranu: Indiáni předtím předvedli mimo jiné několik trapných nasimulovaných pádů, takže neměli soupeři co vyčítat. Bude zajímavé sledovat, v jakém duchu se ponese finálová série s Libercem...

Ta už se bude hrát na tři vítězná utkání. Odstartuje ve středu a čtvrtek na plzeňském ledě, pod Ještěd se přesune v neděli. Případný čtvrtý duel by se hrál tamtéž o den později, pátý pak ve středu 10. dubna v Plzni.

Mladá Boleslav se po loňském zlatu loučí s ročníkem na čtvrtém místě. Bronzové medaile slaví Pardubice, které nasbíraly víc bodů v nadstavbě.

Tomáš Pejchar (trenér Škody Plzeň): „Byla to výborná série, musím uznat sílu soupeře. Dneska jsme si za tím šli od první minuty, z týmu to bylo cítit, vnímal jsem tu energii oproti včerejšku. Chtěli jsme to urvat, což se povedlo. Velké poděkování také letí k rodičům a fanouškům, připravili nám opět skvělou atmosféru. Obrovská gratulace i směr k týmu a teď se připravíme na finále.“

Lukáš Zörkler (trenér Mladé Boleslavi): „Klasický zápas play off, domácí to prostě zvládli lépe. Já si myslím, jestli není na zvážení, aby takovéto zápasy již pískali čtyři rozhodčí. Plzni gratulujeme k postupu.“

HC ŠKODA PLZEŇ – BK MLADÁ BOLESLAV 7:1 (1:1, 2:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 8. Strnad (F. Stupka, Matoušek), 24. Mertl (Hotařík), 31. Matoušek (Blengino), 41. Matoušek (F. Stupka), 43. Matoušek (Strnad), 45. F. Stupka (Strand), 58. Mertl (Stupka, Blengino) – 20. Michálek (Piskač, Bydžovský).
Rozhodčí: Glanc – Baxa, Matys.
Vyloučení: 7:5, hráčská lavice Ml. Boleslavi do konce utkání a Piskač 5 minut a do konce utkání.
Využití: 2:1.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 37:36 (12:13, 15:14, 10:9).
Konečný stav série: 2:1.

Program finále play off Extraligy 9. tříd

Středa 3. dubna – 1. zápas:
HC Škoda Plzeň – Bílí Tygři Liberec

Čtvrtek 4. dubna – 2. zápas:
HC Škoda Plzeň – Bílí Tygři Liberec

Neděle 7. dubna – 3. zápas:
Bílí Tygři Liberec – HC Škoda Plzeň

Pondělí 8. dubna – případný 4. zápas:
Bílí Tygři Liberec – HC Škoda Plzeň

Středa 10. dubna – případný 5. zápas:
HC Škoda Plzeň – Bílí Tygři Liberec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz