Hrdinka Šapovalivová: Je to skvělý! Slavit ale budeme, až vyhrajeme medaili

Adéla Šapovalivová | Foto: iihf.com

(ZUG, od našeho zpravodaje) Sedm gólů už na letošním mistrovství světa juniorek dala česká hvězda a kapitánka Adéla Šapovalivová. Dva nejdůležitější ve čtvrtfinále, přičemž ten druhý byl i vítězný! Mladé Češky si překvapivě vyšláply na Švédsko a dál mohou snít o tom, že ukončí desetiletý medailový půst ženské osmnáctky.

Adélo, jste v semifinále! Jak vám to zní?
Je to výborný! Byl to náš cíl. Když jsme zjistily, že budeme hrát čtvrtfinále se Švédskem, říkaly jsme si, že do toho prostě dáme všechno a musí se to povést. Jsme strašně rády, že se to povedlo. Je to nepopsatelný, jak se cítíme. Skvělý! Už dvakrát se nám stalo, že jsme ve čtvrtfinále prohrály, a je strašné stát na té modré čáře a koukat na druhý tým, jak se raduje. Jsme strašně rády, že jsme si to dneska mohly zažít my.

Navíc je to pro českou osmnáctku postup po devíti letech.
Taky je to super. Jsem strašně ráda, že jsme ten průlomový ročník, který to zlomil a vyhrál čtvrtfinále. Ale turnaj tím pro nás nekončí, míříme na ty nejvyšší pozice a chceme urvat co nejlepší výsledek.

„Už dvakrát se nám stalo, že jsme ve čtvrtfinále prohrály, a je strašné koukat na druhý tým, jak se raduje. Jsme strašně rády, že jsme si to dneska mohly zažít my.“

Vy jste jako správná kapitánka dala ve čtvrtfinále dva góly včetně vítězného. Byla to krásná střela...
Je to skvělý, ale výhra je týmová. Kdyby ten gól dal kdokoliv jiný, budu za to strašně ráda, protože je to týmový sport a jako jednotlivec v něm nikdo nic nedokáže. Jako Česko můžeme vždycky vyhrát jenom týmově a já myslím, že my jsme tady tým s velkým T.

Přitom jste si v zápase musely projít těžkými momenty. Nejdřív jste prohrávaly, potom ve třetí třetině vás Švédky zatlačily a vyrovnaly. Bylo vám v tu chvíli nejhůř?
Hned po tom vyrovnávacím gólu jsme měly těžké střídání, bylo vidět, že jsou Švédky trochu na koni. My jsme si ale věřily, že to ještě dokážeme obrátit. Pak když jsme daly ten třetí gól, tak to z nás trochu spadlo. A když čtvrtý, tak ještě víc. Pořád ale byly čtyři minuty do konce a mohlo se stát cokoliv. Hrály jsme ale všechny srdcem, týmově, padaly jsme do střel a snažily jsme se to urvat. Gólmanka nás výborně podržela, taky je součástí úspěchu.

„Před třetí třetinou jsme si pustily Najednou z Ledového království.“

Anežka Čabelová ve středu říkala, že se nabudíte písničkami. Která vás nabudila nejvíc?
Před třetí třetinou jsme si pustily Najednou z Ledového království. Trochu jsme si u toho zatancovaly (směje se). Já myslím, že tohle je naše nabuzující písnička. Úplně to tak nezní, ale my ji máme v srdci, takže pro nás je.

Švédky měly nejlepší přesilovky a vy nejhorší oslabení, nakonec jste se v něm ale musely bránit jen dvakrát. Chystaly jste se na to speciálně?
Myslím, že jsme držely to, co jsme měly držet a co nám trenéři řekli, že funguje. Koukaly jsme na videu, jak Švédky hrají přesilovky, a říkaly jsme si, kde budem stát. Obětavě jsme padaly do střel a podporovaly se. Bylo vidět, že jsme víc týmové než Švédky.

Bolel vás zápas hodně?
Holky, které ty střely schytaly, to bolelo, ale myslím, že ta radost je větší. Brzo to určitě přejde a jedeme dál.

„Je to teprve začátek turnaje a my chceme jít dál. Nechceme skončit čtvrté.“

Čekají vás boje o medaile. Jak se na ně těšíte?
Těším se strašně moc. A celý tým se strašně těší. Vždycky jsme si přály hrát o medaile a teď to máme. Musíme do toho jít, turnaj teprve začíná.

Už teď jste ale dosáhly úspěchu, byť jen dílčího. Oslavíte ho?
Já myslím, že budeme slavit, až vyhrajeme medaili. Určitě jsme strašně rády, že jsme vyhrály čtvrtfinále, ale je to teprve začátek turnaje a my chceme jít dál. Nechceme skončit čtvrté.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz