Jordán: Těžko k tomu něco říct. Herně jsme na tom ale dobře

Michal Jordán | Foto: Markéta Křížová

15. května 2023, 22:44

Josef Prášek

(RIGA, od našeho zpravodaje) Národní tým poprvé na letošním šampionátu padl. Proti domácím Lotyšům byl velice často pod tlakem a vypadalo to, že nebude mít ani bod. Nakonec alespoň srovnal v 57. minutě Michal Kempný…

Jenže v prodloužení propálil Šimona Hrubce Oskars Batna a hala začala bouřlivě slavit cennou výhru 4:3.

Porážku s Lotyšskem hodnotil i asistent kapitána Michal Jordán.

Ten odehrál pouze necelých devět minut a závěr utkání sledoval ze střídačky. 

Michale, jaké jsou pocity bezprostředně po porážce?
Je to těžký. Byl to vyrovnaný zápas – těžko k tomu něco říct. Bylo dobré, že jsme na konci vyrovnali, ale bohužel jsme prohráli v prodloužení.

„Je to těžký."

Překvapili vás něčím Lotyši? V utkání vás přestříleli 35:25, dostávali vás často pod tlak.
Ani ne, my jsme věděli, že odpočívali. My jsme včera hráli a taktika do zápasu byla taková, abychom měli dobrý začátek – věděli jsme, že budou odpočinutí a vlétnou na nás. Nevstoupili jsme do toho špatně. Vedli jsme 1:0 a nějaké další šance tam byly. 

Ano, vedli jste díky Davidu Němečkovi, který se trefil poprvé v národním týmu.
On to udělal krásně. Naznačil střelu, brankář nic neviděl a kolem hráče to poslal. Šance tam byly, abychom vyhráli za tři body. 

Jak se vám sledovalo dramatické prodloužení? Bylo to hodně nahoru dolů. 
Byly tam šance na obou stranách. Měli jsme to tam na holi, ale takový je někdy hokej. Před námi jsou další zápasy. Odpočineme si a věřím, že do dalšího utkání vlétneme a vyhrajeme.  

Hrála dnes roli i atmosféra? Lotyše přeci jen hnala zaplněná hala. 
My jsme věděli, že bude bouřlivá atmosféra. Fanoušci byli výborní – i české fanoušky bylo slyšet. Kvůli takovým zápasům hrajeme hokej. 

Poprvé na letošním MS jste prohráli. Ale stále je před vámi hodně zápasů a může to být pro vás poučení. 
Všichni víme, že turnaj je vyrovnaný a každý může porazit každého. Teď to takhle dopadlo, ale herně na tom jsme dobře. Musíme to přenést do dalších zápasů. Teď bude důležité, abychom si odpočinuli a připravili se na dalšího soupeře. 

Ondřej Beránek o porážce:

„Hodnotím to špatně. Prohráli jsme. Je to škoda, sice jsme srovnávali tři minuty před koncem, ale my chceme vyhrávat. My jsme věděli, že na nás vlétnou. Zvlášť na domácím prostředí. Chtěli jsme přečkat prvních deset minut bez branky. To se povedlo, dali jsem i gól a vše šlo podle plánu… Absence Filipa Chytila? Je to první centr. Týmu velmi chybí. Musíme věřit, že bude k dispozici na další utkání. Z čeho se ještě poučit? Musíme zlepšit do zbytku turnaje přesilovky."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz