Kobra nadělovala, Řisuty a Nymburk suverénní. Porubě stačil bod do čela

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

24. září 2016, 22:33

Marek Komárek

Ve druholigové skupině Západ si na své soupeře vyšláply Kobra, která nedovolila dosud prvnímu Vrchlabí ani jedinou branku, s Řisutami. Ostatní vyrovnané duely lépe zvládly celky Klatov, Jablonce a Sokolova. Skupina Střed má suverénního lídra z Nymburku, Středočeši rozstříleli Pelhřimov. Za nimi se drží díky těsné výhře v Brodě Kolín a Moravské Budějovice, které přetlačily Písek. Nejvyrovnanější je situace na Východě. Poruba (na snímku) se díky jednomu získanému bodu dostala do čela tabulky před Hodonín, Drtiči totiž nečekaně klopýtli ve Valašském Meziříčí. Opava a Vsetín své sobotní soupeře vynulovaly.

SKUPINA ZÁPAD

Řisuty rozstřílely Klášterec, Kobra nedala šanci Vrchlabí

Posledním neporaženým celkem Západu jsou po sobotních duelech Řisuty. Na ledě ve Slaném začal demolici Klášterce už v prvním minutě Sladký. Šance Klášterce měly reálné obrysy pouze v době, kdy Toušek snižoval na nejtěsnější rozdíl. Druhou a třetí část nový lídr tabulky ovládl ve velkém stylu. Podobně suverénně si počínala i pražská Kobra. V prvních dvou zápasech stoprocentní Vrchlabí poslala do kolen už v první dvacetiminutovce, postupně se totiž trefili Jakeš, Tuma, Hlinka a Vlach. Vrchlabští byli v utkání jasně horším celkem a mohli být rádi, že vítězství Kobry v poslední části nenavýšil třeba aktivní Pulkrab.

HC Řisuty – HC Klášterec nad Ohří 11:2 (3:1, 4:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 1. Sladký (Borovanský), 8. Janeček (Záleský, Vrbata), 19. Kalla (Janeček, Kulich), 22. Kolařík (Sladký), 24. Kalla (Kulich), 29. Krpata (Havlůj, Záleský), 31. Kos (Sladký), 42. Krpata (Kos), 45. Sladký (Kos), 50. Slavíček (Kulich, Vyskočil), 51. Náprstek (Kalla) – 16. Toušek (Huňady), 26. Bečka (Hrdlička)

HC Kobra Praha – HC Stadion Vrchlabí 6:0 (4:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Jakeš (Kolařík, Antončík), 12. Tuma (Matějček, Slanina), 13. Hlinka (Vlach), 18. Vlach (Hlinka), 48. Jakeš (Jedlička), 59. Semrad (Vacek, Matějček)

Těsná klání pro Klatovy a Jablonec, v Trutnově uspěl Sokolov

První body v sezóně putují na Plzeňsko. Klatovy po bezbrankové první části hry dokázaly přetlačit Draky z Bíliny. Právě Draci jsou posledním celkem bez jediného získaného bodu. První tříbodové vítězství mají i Vlci z Jablonce. Medvědi na vlčím ledě dokázali dvakrát dotáhnout těsnou ztrátu, na události v poslední části hry už tým z Ústecka reagovat nedokázal.

Jako den a noc by se daly naopak označit výkony Baníku Sokolov v minulé a letošní druholigové sezóně. Zatímco loni v Sokolově nepomýšleli ani na postup do play off, letos se po třech kolech usadili na druhém místě. V první třetině však byli aktivnější domácí Draci. Smékal je poslal do vedení, rozhodujícím momentem zápasu byla nevyužitá šance Pulpána společně s promarněnými přesilovkami na konci třetiny. Za hosty ve druhé části vyrovnal nakonec tříbrankový David Hruška a Sokolovští postupně přebrali otěže zápasu. Kromě Hrušky se o vítězství hostí zasloužil i čtyřbodový Kuběna.

SHC Klatovy – HC Draci Bílina 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 25. Krliš (Špaček, Holý), 33. Topinka (Schleiss, Kaňák), 39. Švarc (Tulačka), 60. Suchý (Uhlík, Kaňák) – 31. Böhm (Procházka), 42. Petráš

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Děčín 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: doplníme později

HC BAK Trutnov – HC Baník Sokolov 2:5 (1:0, 0:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 2. Smékal (Janoušek), 54. Bažant (Bezděk) – 26. D. Hruška (Kuběna), 36. D. Hruška (Kuběna, Michálek), 56. Kuběna (D. Hruška), 59. D. Hruška, 60. Kuběna

SKUPINA STŘED

Vládce Středu Nymburk vysoko zdolal Vajgar

Tři utkání, dvacet vstřelených branek a plný počet bodů. Lepší vstup do soutěže si v Nymburku přát nemohli. Loni jasně poslední Jindřichohradečtí už po prvních dvaceti minutách věděli, že si na první body budou muset počkat minimálně jedno další kolo. Za Nymburk se dvakrát prosadili Smejkal, Pýcha, Arnošt a Josefus.

NED Hockey Nymburk – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 8:2 (3:0, 1:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 8. Smejkal (Arnošt, Barbora), 9. Pýcha (Eis, Ječný), 17. Smejkal (Arnošt, Novák), 24. Pýcha (Bičiště), 42. Arnošt, 43. Arnošt (Rittig), 47. Josefus (Kuzďas, Šimek), 50. Josefus (Šimek, Kříž) – 28. Pichler (Homolka), 56. Beran (Lazorišák)

Souboj tříbodových pro Žihadla

Podle očekávání vyrovnané klání rozhodla trefa Nováčka po asistencích ostřílených Mikeše a Havla. Utkání přineslo celou řadu zajímavých situací, ale právě vítězná branka domácích přišla spíše jako blesk z čistého nebe. Spolu s Kolínem jsou Moravské Budějovice po dvou kolech na šesti získaných bodech.

HC Moravské Budějovice 2005 – IHC Písek 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 20. Krutiš (Horký), 29. Kondratěv (Krutiš), 46. Nováček (Mikeš, Havel), 59. Krutiš – 10. Vlček (Sýbek, Suchán), 24. Šuhaj (Urbanec, Koupal)

Medvědi ve Žďáře ovládli už první část

Plameny sice byly proti Pelhřimovu favoritem utkání, papírové předpoklady ale změnila už první minuta hry, kdy se prosadil Marek Hadrava. Do konce první části a pak také okolo poloviny klání přidali hosté vždy po dvou brankách a o osudu zápasu rozhodli dříve, než se diváci stihli podruhé občerstvit. Nic platné nebyly Žďáru branky Krupky a Pazourka v poslední třetině.

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Lední Medvědi Pelhřimov 2:5 (0:3, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 48. Krupka (Kovářů), 53. Pazourek (Gregar) – 1. Marek Hadrava (Martin Hadrava), 16. Kasalý (Bezděk, Plachý), 17. Martin Hadrava (Kopic, Doležal), 26. Plachý (Bezděk), 34. Hájek (Votápek)

Kozlové dovezli všechny body z Brodu

V souboji dvoubrankových střelců Třetiny a Krajňáka se nakonec radoval ten hostující. Krajňákovy branky totiž proložil jednou trefou ještě Jankovský, zatímco Třetina byl na začátku druhé dvacetiminutovky jediný, komu se podařilo prostřelit Koutského v brance Kozlů. Kolín je po sobotních duelech nejbližším pronásledovatelem Nymburku.

BK Havlíčkův Brod – SC Kolín 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 21. Třetina (Přidal), 26. Třetina (Semrád) – 8. Krajňák (Pipek, Panna), 15. Jankovský (Morkes, Zumr), 30. Krajňák (Pipek, Horyna)

David Servis do Tábora nedorazil

Zápas mezi domácím Táborem a týmem David Servis České Budějovice byl odložen z důvodu velké marodky hráčů z Českých Budějovic. Náhradní termín byl stanoven na středu 2. listopadu 2016.

Hockey Club Tábor – HC David Servis České Budějovice – odloženo

SKUPINA VÝCHOD

Bobři zdolali Drtiče, Šumperk přehrál vedoucí Porubu

Východní skupina je zatím tou nejvyrovnanější, první a šestý celek tabulky dělí pouhé jedno vítězství. K čelu se překvapivě jasnou výhrou nad Hodonínem dotáhli Bobři z Valašského Meziříčí. K jejich vítězství přispěl největší měrou Fojtík. Vyrovnanost celé této druholigové skupiny potvrdil i Šumperk, když na vlastním ledě přehrál Porubu, která se ale i díky jedinému získanému bodu dostala před Hodonín na vedoucí pozici. Výhru Šumperka v prodloužení zajistil ve třetí nastavené minutě Hroch.

HC Bobři Valašské Meziříčí – SHK Hodonín 6:2 (1:1, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 14. Kývala (Fojtík, Chroboček), 26. Fojtík (Žabčík, Podešva), 37. Studený, 39. Pořický (Mikel, Chroboček), 43. Fojtík (Dvořák), 58. Martiník (Mikel, Podešva) – 8. Vrána (Pokorný, Hajný), 49. Vaněk

Draci Šumperk – HC RT TORAX Poruba 2011 4:3 v prodloužení (1:0, 1:2, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Cink (Ostřanský, Sedlák), 28. Fischer (Hroch, Řezáč), 50. Sedlák (Vachutka), 63. Hroch (Cink) – 24. Zachar (Bail), 37. Sedlář (Puškár, Piecha), 44. Kilnar (Puzič, Slavík)

Opava i Vsetín bez inkasované branky

Do špičky na východě patří rozhodně i Opava se Vsetínem. To Technika Brno se na rozdíl od minulé sezóny pohybuje na mnohem horších pozicích. Technika je po čtyřech kolech dokonce poslední bez získaného bodu. Současné rozložení sil se na Lapači jasně ukázalo ale až ve třetí třetině. Dlouho pouze těsné vedení Vsetína málem ve druhé části smazal z dobré pozice Benýšek, u třech branek nakonec přece jen vítězných Valachů byl Finsterle. Klání v Opavě mělo podobný průběh, Novojičínští zkoušeli v závěru dokonce hru bez brankáře. Ani oni však nulu na vlastním kontě nesmazali.

HK Opava – HK Nový Jičín 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 25. Pavelek (Galvas), 44. Mosler (Pavelek), 60. Wolf (Selingr, L. Černý)

VHK ROBE Vsetín – HC Technika Brno 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 15. Kucharczyk (Mojžíš, Finsterle), 45. Čuřík (Vávra), 48. Finsterle (Čech, Žák), 48. Finsterle (Čech)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz