Musíme se zlepšit, velí finská posila Energie. Bez koho by ve Varech nepřežila?

Mikko Juusola | Foto: Jakub Knap, hokejkv.cz

Karlovarští nastoupili v pátečním souboji s Olomoucí i s novou posilou, finským forvardem Mikkou Juusolou. Přestože energetici měli po většinu zápasu kotouč na svých holích a vyprodukovali mnohem více střel, tak museli zkousnout porážku 0:3. Hlavním kamenem úrazu totiž byla koncovka, ve které byli Hanáci mnohem efektivnější.

Juusula však věří v lepší zítřky a burcuje své mužstvo: „Bylo to trochu těžké, v některých chvílích to bylo dobré, ale musíme se zlepšit. Hlavním problémem bylo prostě střílení gólů. Měli jsme šance a nespadlo tam nic.“

Čtyřiadvacetiletý Fin se k týmu připojil už v uplynulém hracím kole v Třinci a musel s týmem absolvoval šestihodinovou cestu autobusem.

„Jo, byla to pěkně dlouhá cesta, protože ještě ten den ráno jsem přiletěl letadlem a do Třince jel autem. Bylo to dlouhé, ale jsem rád, že jsem tady,“ hlásí Juusola.

„Hlavním problémem bylo prostě střílení gólů. Měli jsme šance a nespadlo tam nic.“

Karlovarský forvard se v kabině potkal i s jednou známou tváří: finský bek Joona Huttula byl v loňském ročníku jeho spoluhráčem a navíc se setkali v juniorských soutěžích.

„Samozřejmě je hezké vidět tu nějaké finské přátele. Pomáhá mi hodně s navigací po městě, nevím, jestli bych tu bez něj přežil,“ vtipkuje.

A jak se mu samotné město líbí? „Hodně. Zatím jsem neměl moc času se projít, ale líbí se mi tady, hraje se tu hezký hokej. Věřím, že ještě bude čas na prohlídku města.“

„Je to více fyzické než ve Finsku, ale jak jsem říkal, zlepší se to.“

Juusola také popsal, jaké je zvyknout si na extraligový hokej a co je ve Finsku jinak. „Určitě se můj výkon ještě zvedne. Je to více fyzické než ve Finsku, ale jak jsem říkal, zlepší se to.

Rodák z Kuusama vyrůstal se světoznámým lyžařským střediskem Ruka, přesto neměl k lyžím nikdy nějak moc blízko. „Radši dělat něco na lyžích? Vůbec. Dříve jsem trochu hrál fotbal, ale na prvním místě byl vždy hokej.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz