Na tým jsem strašně pyšný, říká Chmelař. Klíč k úspěchu? Parta!

Foto: iihf.com

(HALIFAX, od našeho zpravodaje) Čtyři zápasy v základní skupině, čtyři velmi kvalitní výkony. Z dvanácti možných bodů získali čeští hokejisté deset, Německo na závěr rozstříleli 8:1. Dvěma góly a jednou asistencí k tomu přispěl důrazný Jaroslav Chmelař.

Proti Němcům česká reprezentace po drtivou většinu času dominovala. Na body na tom největší podíl měla druhá formace, která zařídila tři české góly.

„Bylo to super, naše lajna fungovala a dávali jsme si to. Kluci mi to dvakrát naservírovali a mně už jen stačilo poslat puk do branky,“ popisuje Chmelař.

Němci do utkání vstupovali povzbuzení důležitou výhrou nad Rakouskem, ale souboj s Českem se jim nepovedl. „Takhle vysoký výsledek? Nevím, jestli mě to překvapilo,“ přemýšlí Chmelař. „Chtěli jsme zkrátka praktikovat naši hru a tím jsme soupeře prostě přetlačili.“

Pro umístění na prvním místě ve skupině a vyhnutí se cestování na čtvrtfinále tedy Češi v posledním kole udělali maximum. Teď si mohou užít silvestrovský večer.

„Užijeme si to, koukneme i na zápas Kanady se Švédskem. Zajímá nás, jak to dopadne a jestli se budeme muset stěhovat,“ prozrazuje Chmelař.

A favorit českých hokejistů je jasný – pokud vyhrají Kanaďané, zůstanou Češi pro klíčový duel v Halifaxu.

A co za prozatímní českou pohodou stojí? „Projevuje se, jakou máme partu,“ ví Chmelař. „Hrajeme pospolu, jsme blízko u sebe. Na tým jsem strašně pyšný.“

Čeští junioři na sebe výkony ve skupině vytvořili velká očekávání, myšlenkám na medaili se nicméně zatím spíše vyhýbají. „Musíme se teď soustředit jen na nejbližší zápas, stejně jako jsme to dělali ve skupině. Nechci v tuhle chvíli nic predikovat. Jako tým prostě dál půjdeme do každého zápasu se vším, co máme a pro úspěch uděláme maximum,“ slibuje Jaroslav Chmelař.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz