Růžičkův comeback s gólem, ale... Češi nestačili na Švédy

Daniel Gazda | Foto: Český hokej

Čeští hokejisté prohráli ve svém úvodním zápase na Beijer Hockey Games s pořádajícími Švédy 1:4. Jedinou branku národního týmu vstřelil navrátilec do reprezentačního dresu Martin Růžička.

Na úvodních dvou podnicích, v nichž Češi vyhráli pět z šesti utkání, sršely na národní tým pochvaly. Do třetího z turnajů Euro Hockey Tour ovšem česká reprezentace vstoupila mizerně.

Proti Švédsku se jí povedl akorát samotný start. V osmé minutě prokázal vytříbené dovednosti Martin Růžička, který dokonale tečoval střílenou přihrávku od Jakuba Rychlovského – 1:0. Růžička tak návrat do reprezentace po šesti letech oslavil gólem.

Jenže...

To bylo to nejlepší, co Česko ve čtvrtek v Karlstadu ukázalo. Od té doby začali dominovat Švédové. Domácí výběr dokázal skóre otočit ještě v průběhu první třetiny, v čase 17:46 vyrovnal po rychlém brejku Linus Johansson a o 70 vteřin později se ve skrumáži okolo brankoviště nejlépe zorientoval Marcus Sylvegård – 1:2.

Ve druhé třetině sice Švédové do trháku neodskočili, současně ale k ničemu nepustili soupeře. Tre kronor vyhrály prostřední část na střely 12:4, české hokejisty držel ve hře brankář Jakub Málek.

Ani ve třetí dvacetiminutovce ale nedokázali Češi silný švédský výběr výrazněji potrápit, pohrdli i další přesilovkou. Zaslouženou výhru Švédska pojistili Jacob de la Rose – 1:3 – a Victor Ejdsell – 1:4

Přímou bitvu o průběžné první místo na Euro Hockey Tour tedy Švédové doslova ovládli a v tabulce seriálu odskočili Česku na rozdíl čtyř bodů. Vzchopí se Češi o víkendu? V sobotu je čeká Finsko, v neděli uzavřou Beijer Hockey Games proti trápícímu se Švýcarsku.

ČESKO – ŠVÉDSKO 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 8. Růžička (Rychlovský) – 18. Johansson, 19. Sylvegård (Wallmark, Sörensen), 46. de la Rose (Frödén, Nemeth), 53. Ejdsell (Strömwall).
Rozhodčí: Brander (Finsko), Tscherrig (Švýcarsko) – Lundgren (Švédsko), Ondráček (Česko).
Vyloučení: 3:4.
Bez využití.
Střely na branku: 15:32.
Diváci: 6 621.
Nejlepší hráči: Martin Růžička – Jacob de la Rose.
Česko: Málek – Jandus, Kempný, Košťálek, Hájek, Hovorka, Galvas, Gazda, Pyrochta – Radil, Kovář, Rychlovský – Růžička, Jašek, Voženílek – Najman, D. Kaše, Š. Stránský – Flynn, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Bambula. Trenér: Rulík.
Švédsko: Högberg – Nemeth, Bengtsson, Carlsson, Persson, Tömmernes, Heed, Folin – Ejdsell, Lindberg, Strömwall – Sörensen, Wallmark, Sylvegård – Rasmussen, de la Rose, Frödén – Nygärd, Johansson, Friberg – Hållander. Trenér: Hallam.

Tabulka Euro Hockey Tour

 TÝMZVVPPPPSKÓREBODY
1.
Švédsko
7 6 0 0 1 26:18 18
2.
Česko
7 4 1 0 2 22:17 14
3. Finsko 7 2 1 0 4 20:21 8
4.
Švýcarsko
7 0 0 2 5 12:24 2

Další program Beijer Hockey Games

Sobota 10. února:
12:00 Finsko – Česko (Karlstad)
16:00 Švédsko – Švýcarsko (Karlstad)

Neděle 11. února:
12:00 Švýcarsko – Česko (Karlstad)
16:00 Švédsko – Finsko (Karlstad)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz