V americké Utice startuje MS žen. Dovezou Češky opět medaili?

Foto: Facebook Česká hokejová reprezentace žen

Mistrovství světa žen se po sedmi letech vrací na americkou půdu. Mezi hlavní favority turnaje patří již tradičně zámořské týmy. Ostatně žádná jiná země se na světovém šampionátu žen ze zlata nikdy neradovala.

Američanky loni ve finále porazily javorové listy a po dvou letech se vrátily zpět na trůn. Před domácím publikem tak budou usilovat o obhajobu nejcennějšího kovu, ze kterého se radovaly už celkem desetkrát. Na největší rivalky z Kanady ale stále dvě zlaté medaile ztrácí.

České reprezentantky se s oběma zámořskými giganty utkají v základní skupině a na turnaji budou pod vedením Carly MacLeodové hájit pozici nejlepšího evropského týmu. Na předchozích dvou šampionátech totiž dokázaly porazit v bitvě o bronz Švýcarky a ve vzduchu tak visí třetí česká medaile v řadě.

České barvy bude reprezentovat hned několik hráček, které předchozí úspěchy pamatují. Součástí týmu jsou také tři hokejistky v čele s Adélou Šapovalivovou, které se zúčastnily lednového stříbrného šampionátu do 18 let.

První krok – účast ve čtvrtfinále – už má česká reprezentace, stejně jako USA, Kanada, Finsko a Švýcarsko, jakožto účastník skupiny A jistý. Do vyřazovacích bojů se pak podívá také trojice nejlepších ze skupiny B. Do té se po roce vrátilo Dánsko a po dlouhých patnácti letech se mezi elitou představí také Čína.

Loňský šampionát v kanadském Bramptonu navštívilo přes 59 tisíc fanoušků a zápasy domácího výběru byly beznadějně vyprodané. Vysoká návštěvnost, především na utkání USA a Kanady, se očekává i letos.

Program českých zápasů v základní skupině

Středa 3. dubna:
21:00 Finsko – Česko

Sobota 6. dubna:
1:00 Česko – USA

Neděle 7. dubna:
21:00 Kanada – Česko

Úterý 9. dubna:
21:00 Česko – Švýcarsko

Začátky jsou uvedeny v českých časech, v Utice je o 6 hodin méně. Česká televize odvysílá v přímých přenosech všechna utkání.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz