V nominaci na paralympiádu je 17 hráčů, trenér Bříza zůstane doma

Foto: Vladimír Pryček, parahockey.cz

Na středeční tiskové konferenci byla odtajněna jména para hokejistů, kteří pojedou na Paralympijské hry do Pekingu reprezentovat Česko. Kromě nominace hráčů byla tématem tiskovky také okolnostmi vynucená změna v realizačním týmu.

V posledních letech vedl para hokejovou reprezentaci na velkých akcích jako hlavní trenér Jiří Bříza. Ten se připojil online a vysvětlil, proč vůbec ve výpravě nefiguruje jeho jméno.

„Nejsem z vlastního rozhodnutí očkovaný a kvůli tomu do Pekingu nepojedu. Jako reprezentace jsme se ale na tuto variantu od léta připravovali, nemělo by to tým poznamenat,“ hodnotí situaci.

„Nejsem z vlastního rozhodnutí očkovaný a kvůli tomu do Pekingu nepojedu. Jako reprezentace jsme se ale na tuto variantu od léta připravovali, nemělo by to tým poznamenat.“

Český para hokej se snaží o práci s mladými hráči i o předávání zkušeností v rámci realizačního týmu. Na turnaji tak českou výpravu povede jako hlavní trenér Jakub Novotný, který u týmu dosud působil jako asistent trenéra.

„S kluky ale zůstanu určitě ve spojení. Zápasy navíc uvidím v televizi, takže jim alespoň řeknu, jak to shora vypadá,“ dodává Jiří Bříza.

Hlavní trenér Jakub Novotný vybral na paralympijský turnaj sedmnáct hráčů, z toho hned sedm para hokejistů se na Paralympijských hrách představí poprvé. Ve výběru chybí třeba David Motyčka, který kvůli zranění ramene podstoupí léčení a nemůže tak odjet.

Bude tak velmi důležité, aby z nominace nikdo nevypadl.

„Nemůžeme si dovolit z této nominace někoho ztratit. Na požádání byla přerušena i para hokejová liga, abychom minimalizovali případné riziko zranění. Celá reprezentace je zároveň maximálně obezřetná, abychom odjeli v tomto složení,“ komentuje aktuální situaci asistent trenéra Jan Szturc.

Para hokejisté tvoří na hrách v Pekingu jádro české výpravy, do dějiště her by měli odletět 24. února. Ve skupině se čeští reprezentanti střetnou s Itálií, Čínou a se Slovenskem.

Nominace para hokejové reprezentace do Pekingu

Brankáři:
Michal Vápenka, Martin Kúdela.

Obránci:
Pavel Kubeš, Radek Zelinka, Pavel Doležal, Karel Wágner, Jiří Raul.

Útočníci:
Zdeněk Hábl, Michal Geier, David Palát, Zdeněk Krupička, Miroslav Novotný, Václav Hečko, Alex Ohar, Filip Veselý, Patrik Sedláček, Jan Frolík.

Foto: Český para hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz