Vejmelka zdeptal Vítkovice a vychytal první nulu: Měl jsem i kliku

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

31. prosince 2020, 20:34

Jan Šimek

Od Štěpána se objevil podruhé za sebou v brance Komety gólman Karel Vejmelka. Zatímco na ledě Mladé Boleslavi dvakrát inkasoval, ve Vítkovicích udržel čisté konto a výrazně přispěl k výhře brněnského celku. „Byl to týmový výkon a kluci zaslouží pochvalu,“ přiznává skromně.

„Nebylo to nic jednoduchého. Věděli jsme, že Vítkovice mají hodně bruslivé mužstvo, snaží se tlačit hodně do brány a v každém zápase si vytvoří hodně šancí. To se i potvrdilo. Vyhráli jsme fotbalovým výsledkem, za tři body jsme rádi,“ přiznává Karel Vejmelka.

„Hráli jsme konečně celých šedesát minut, zablokovali jsme spoustu střel. Byl to týmový výkon, kluci zaslouží pochvalu. Doufám, že to tak bude pokračovat a na tenhle výkon navážeme. Je to vzpruha. Doufám, že bude platit jak na Nový rok, tak po celý rok a budeme se zvedat tabulkou nahoru,“ pokračuje.

Vyrovnané utkání v Ostravě bylo dlouho bez gólu, až v polovině druhé části skóroval Martin Zaťovič. Nakonec to byla jediná branka. Na obou brankářích tak ležela tíha okamžiku. „Snažil jsem se to vytěsnit z hlavy a moc nad tím nepřemýšlet. I tak to ale máte do poslední minuty v hlavě. Jediné, co jsem mohl dělat, bylo chytit každou střelu,“ vykládá brankář Komety.

„Byl to týmový výkon a kluci zaslouží pochvalu. Hráli jsme konečně celých šedesát minut, spoustu střel jsme zablokovali a doufám, že to tak bude pokračovat a na tenhle výkon navážeme. Je to vzpruha a doufám, že bude platit jak na Nový rok, tak celý rok a budeme se zvedat tabulkou nahoru,“ věří.

V poslední minutě Vejmelka předvedl fantastický zákrok, kdy na brankové čáře zastavil bombu Jana Hrušky bez přípravy. „Ani nevím, že to byl zrovna on, ale bývá tam často a do těchto šancí se dostává pravidelně. Jsem rád, že to neskončilo gólem,“ usmívá se.

„Dával to do poloprázdné branky a kleplo mi to o brusli. Byla to i shoda náhody a štěstí. Vítkovice mohly vyrovnat, le měl jsem kliku a podařilo se mi puk vyrazit mimo bránu. Pro mě i velká dávka štěstí,“ dodává.

Vejmelka nakonec zlikvidoval všech 25 střel Ostravanů a zapsal první čisté konto v sezoně. „Ale raději jsem na to vůbec nemyslel, vzhledem k tomu, jak probíhaly ty minulé zápasy, protože se to vždycky vymstí. Vyšlo to i díky klukům, kteří mi v závěru pomohli. Zblokovali spoustu a střel a zvládli jsme všechny těžké situace,“ uzavírá Karel Vejmelka.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz