Výhra 4:0 nad Finkami? Můžeme být ještě lepší, myslí si střelkyně Šapovalivová

Adéla Šapovalivová | Foto: iihf.com

(UTICA, od naší zpravodajky) Adéla Šapovalivová v sezoně zcela ovládla juniorské statistiky ve švédské SDHL a na své výkony plynule navázala hned v prvním utkání světového šampionátu. Svým gólem ve 28. minutě prolomila finskou zeď a otevřela skóre. Pod výhrou 4:0 nad Finkami se pak podepsala ještě jednou asistencí.

Češky hrály s Finkami dlouho nerozhodně, pak ale přišla chvíle pro Adélu Šapovalivovou, která svým důrazem ukázala cestu, jak nad Seveřankami vyzrát. „Byla to práce celé lajny. Měly jsme tlak v útočné třetině, párkrát jsme si vyměnily puk, Mlýňas (Natálie Mlýnková, pozn. red.) vystřelila a já to jen dorazila, ale gól jako gól,“ ví dobře Šapovalivová.

„Na první zápas turnaje to nebyl špatný výkon, ale můžeme být ještě lepší.“

Gól z dorážky pak dala tři minuty před koncem druhé třetiny také Klára Hymlárová a zvýšila na rozdíl dvou branek. „Chodily jsme do brány, každý puk jsme chtěly zamést,“ pochvaluje si kapitánka z lednového stříbrného šampionátu do 18 let.

Konečná výhra 4:0 hovoří jednoznačně, ale i soupeřky měly dobré chvilky. „Párkrát nás tam zamkly, ale dostaly jsme se z toho dobře. Naštěstí nedaly gól, Kaki nás skvěle podržela,“ vyzdvihla Šapovalivová brankářku Kláru Peslarovou.

„Je super, že jsme turnaj začaly výhrou. Byl to týmový výkon,“ pokračuje Šapovalivová, ale vzápětí dodává: „Hra byla dobrá. Na první zápas turnaje to nebyl špatný výkon, ale můžeme být ještě lepší.“

A co konktrétně by mohly Češky podle Šapovalivové zlepšit? „Musíme být silnější na hokejce, nenechat si ji snadno zvednout a pustit soupeře do brejku. Zlepšit můžeme i rychlost,“ přemítá. „Když ale budeme hrát jako tým a navážeme na první zápas, můžeme být úspěšné,“ je přesvědčená.

„Amerika s Kanadou budou o level výš, ale dáme do toho všechno.“

Opravdový test přijde v sobotu a v neděli, kdy se tým Carly MacLeodové utká nejprve s domácími Američankami a poté s Kanadou. „Budeme se chtít připravit stejně jako na Finky a budeme chtít vyhrát,“ hlásí Šapovalivová, ale uvědomuje si, že to budou mnohem náročnější utkání. „Amerika s Kanadou budou o level výš, ale dáme do toho všechno,“ slibuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz