Bek Schaus přijde o čtyři zápasy, sekl Šťastného a zlomil mu palec

Foto: Jan Jedlička, hcpce.cz

14. října 2016, 10:07

Adam Bagar

Disciplinární komise Tipsport extraligy se na základě podnětu zlínského klubu zabývala nepříjemným zákrokem pardubického obránce Nicholase Schause na útočníka Davida Šťastného, který po sekeře utrpěl zlomeninu basálního článku palce levé ruky. I proto disciplinárka Američanovi zastavila činnost na čtyři soutěžní zápasy, hokej.cz o tom informoval tiskový mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund.

Na světelné kostce svítil čas 56:19, když Nicholas Schaus zbytečně sekl Davida Šťastného, jenž krátce předtím prověřil pozornost brankáře Jakuba Štěpánka. "Přestože v tomto případně mu nelze prokázat přímý úmysl zasáhnout protihráče holí do rukavice, musel si být Nicholas Schaus v předmětné situaci velmi dobře vědom způsobu, jakým zákrok vede a je nepochybné, že byl s možnými následky svého jednání srozuměn," píše se v tiskové zprávě.

"Zcela zásadní skutečností je fakt, že Nicholas Schaus vůbec nejevil zájem hrát kotouč, nebo že by se obranným zákrokem pokusil Davidu Šťastnému zamezit ve střele na domácí branku. Z dostupných záběrů je naopak nevyvratitelné, že k zákroku došlo až poté, co Šťastný vystřelil., přičemž časová prodleva mezi střelou a zákrokem byla natolik dostatečná, aby domácí bek od svého úmyslu zcela upustil," myslí si předseda disciplinárky Karel Holý.

ZÁKROK NICHOLASE SCHAUSE NA DAVIDA ŠŤASTNÉHO NAJDETE ZDE

"Jeho jednání bylo vedeno s nepřiměřenou intenzitou spočívající zejména v tom, že zákrok byl veden holí drženou v obou rukách a navíc se značným nápřahem," doplňuje Holý. Zatímco hlavní rozhodčí René Hradil s Robinem Šírem zákrok nepotrestali, disciplinárka v čele s Karlem Holým shledala důvody k dodatečnému disciplinárnímu potrestání. Pardubickému zadákovi za sekání nepodmíněně zastavila činnost na čtyři soutěžní zápasy TELH.

"Přihlédli jsme k tomu, že Schaus nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán, ale rovněž ke skutečnosti, že Šťastný zákrokem utrpěl zlomeninu basálního článku palce na levé ruce," uzavírá předseda disciplinárky. Jak Pardubice, tak Zlín, čítají ztráty. Americký obránce bude Dynamu chybět čtyři extraligová kola, zlínský útočník si patrně odpočine na delší dobu. To netěší zlínského trenéra, který má na marodce už kvarteto forvardů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz