Bouračka Dynama Moskva: Autobus spadl do příkopu, pasažérům se nic nestalo

13. července 2016, 12:20

Václav Jáchim

Poněkud bizarní událost potkala část mužstva Dynama Moskva, které cestovalo na kemp do běloruského Pinsku. Autobus ruského klubu se nejprve dostal do kolize s před ním jedoucím osobním automobilem, načež řidič ztratil kontrolu nad řízením, stroj sjel ze silnice a převrátil se. Jak uvedl ruský deník Izvestija, nikomu z hráčů ani členů realizačního týmu se naštěstí nic nestalo.

K bouračce došlo v úterý večer na 354. kilometru trasy mezi Moskvou a Minskem. Hokejisté Dynama cestovali po vlastní ose směr Bělorusko, v Pinsku pravidelně tráví letní soustředění - to letošní začíná ve čtvrtek 14. července. Výprava měla během cestování velké štěstí, autobus se při havárii převrátil na stranu, pasažéři nicméně neutrpěli žádná zranění.

Událost proběhla na poměrně přehledném úseku, hráči někdejšího vítěze Gagarinova poháru moc nechápali, co se stalo. "Jeli jsme normálně po silnici, nevím o žádném porušení předpisů nebo o nějakém problému," řekl listu Izvestija zkušený útočník Alexej Těrěščenko.

Podle něj došlo ke kolizi vinou kontaktu s opelem, s nímž se autobus srazil. "Narazili jsme do něj, autobus se najednou převrátil a spadl do příkopu. Je těžké pochopit, co se přesně stalo, kdo nehodu zavinil. Ale hlavní je, že jsme všichni v pořádku," ulevil si trojnásobný mistr světa. Výprava opustila havarovaný stroj, počkala u silnice, než vedení zajistí náhradní autobus. Jakmile dorazil, pokračovali hráči Dynama dál. "Žádná panika mezi námi nebyla, všechno dobře dopadlo," doplnil Těreščenko.

Do moskevského Dynama před sezonou zamířil Lukáš Kašpar. "Mluvili jsme spolu, Lukáš v autobusu neseděl. Cestovali tam jen mladší hráči a členové realizačního týmu," informoval hokej.cz zástupce hráče Michal Leimberger ze společnosti Global Management Group. Trenéři a většina hokejistů se do Pinsku přesunou letecky ve čtvrtek ráno.

Jak uvedl deník Sovětskij Sport, na místě budou mít nachystanou veškerou výzbroj, bouračka naštěstí dopadla dobře. Její vyšetřování pokračuje, prozatím není ani jasné, jaká škoda vznikla na klubovém autobusu. Příprava týmu před vstupem do KHL každopádně není nikterak narušena.

Foto: readovka.ru

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz