Češi chtějí v odvetě vykoupit hříchy. Sekáč si odpočine, tým opustil Hrabal

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

28. dubna 2016, 13:34

Václav Jáchim

První bitvu se Švédy nezvládli, čeští hokejisté sice začali výborně, ovšem jejich výkon postupně uvadal a soupeř nakonec nasázel sedm branek. Reprezentanti si vybrali slabší den, před šampionátem je to každopádně varování. "Po zápase jsme všechny situace rozebírali. Pak jsme si řekli, že se na to podíváme ještě druhý den ráno po snídani. S chladnější hlavou, protože i z naší strany tam hrály roli emoce," konstatuje asistent Jiří Kalous.

Národní tým si připsal nejvyšší porážku sezony, k nepovedenému duelu se hokejisté ještě vrátí. "Večer máme poradu, hráčům ukážeme věci, které byly špatně. A proč si myslíme, že jsme prohráli. Nenechalo nás to chladnými, čtvrteční trénink byl hodně ostrý. V tomhle duchu jsme měli odehrát první zápas, což se nepovedlo. Věříme, že ten druhý bude mnohem lepší," připomíná Kalous.

Když slyší dotaz, kde vidí hlavní nedostatky na straně českého výběru, hned má jasno: "Pasivita v obranném pásmu. A malá aktivita v tom, že jsme nedostávali hráče na kotouče pod tlak. Díky prohraným osobním soubojům se bortil celý systém," hlásí. Reprezentanti selhali podobně jako v úvodním utkání sezony, které se v rámci turnaje Karjala hrálo na ledě švédského Örnsköldsviku. Češi tehdy padli 2:6. "Byli jsme naštvaní, že jsme to nezvládli v obranném pásmu. A že jsme Švédům umožnili vstřelit tolik branek. Hodně nás to mrzelo, ale na druhou stranu je tady vztyčený prst. A my na to musíme zareagovat," doplňuje.

Sestava doznala mnoha změn, Češi chtějí v páteční znojemské odvetě (od 19:20 hodin) vykoupit hříchy a napravit dojem. Chytat bude Francouz, nenastoupí Sekáč, který ve středu dohrál už během první třetiny. "Jirka bude mít volno, aby se dal do kupy. Doufám, že to bude v pořádku, že proti Kanadě nastoupí," říká Kalous. Útočník Arizony utrpěl slabší otřes mozku. "Dostal ránu do hlavy. Cítil se nestabilně, byl otřesený. Dneska zkusil kolo. Je to o něco lepší, uvidíme po pátečním rozbruslení," reaguje lékař týmu Tomáš Vyskočil. Sekáč v pátek hrát nebude, den předtím s týmem netrénoval. "Nechali jsme mu klid, aby si orazil a mohl být k dispozici v dalších zápasech," dodává Vyskočil.

Ve čtvrtek dopoledne opustil Znojmo třinecký zadák Josef Hrabal. "Dneska jsme ho z přípravy uvolnili. Zůstalo deset beků s tím, že Pepík bude v pohotovosti do středy, kdy odlétáme na mistrovství světa," připomíná Vůjtkův kolega. V přípravě na mistrovství světa poprvé naskočí finalisté extraligového play off Polášek, Šimek, Birner a Řepík, v porovnání s minulým zápasem dostanou šanci také Doudera, Kousal a Jarůšek.

Pohromadě zůstává elitní trio Pastrňák, Plekanec, Červenka. Řepík vytvoří formaci s Kovářem a Birnerem. "Ještě se rozhodneme, jestli budou připraveni dva útočníci jako třináctý a čtrnáctý. My jsme to umožnili i Švédům, ta varianta existuje. Jasno bude po pátečním rozbruslení," uzavírá Kalous.

Předpokládaná sestava české reprezentace pro odvetu se Švédskem: 

Francouz - Jeřábek, Jordán, Kundrátek, Kempný, Šimek, Kolář, M. Doudera, Polášek - Pastrňák, Plekanec, Červenka - Kašpar, Filippi, D. Kubalík - Řepík, Kovář, Birner - Jarůšek, Kousal, T. Zohorna.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz