Česká Lípa znovu ožije hokejem. Dorazí hvězdy i klub ze Sibiře

Foto: hcocelari.cz

23. července 2015, 10:51

Michal Šandor

Hokejová sezona sice vypukne na českých stadionech až v září, ale fanoušci nejrychlejší kolektivní hry planety nepřijdou zkrátka ani v létě. Na zimáku v České Lípě se totiž uskuteční exhibiční hokejové utkání mezi výběrem České Lípy a týmem Poldi Kladno, ve kterém začínal svou bohatou kariéru nejproduktivnější Evropan v historii NHL Jaromír Jágr.

V sobotu 1. srpna v poledne ožije Česká Lípa hokejem. Na místním zimáku se v rámci exhibice představí takové hokejové osobnosti, jakými jsou Jiří Tlustý, Pavel Patera, Marek Židlický, Petr Tatíček, Zdeněk Nedvěd nebo Jan Kruliš. Mužstvo Poldi Kladno povedou ze střídačky Zdeněk Müller, Lubomír Rys a Vladimír Kameš.

Na jednom místě se tak sejdou mistři světa, olympijský vítěz a hráči, kteří působili nebo nadále hrají v NHL. Jeden z členů zlaté generace českého hokeje Pavel Patera nedávno ukončil kariéru, zatímco Marek Židlický a Jiří Tlustý stále válí za velkou louží.

Od půl čtvrté se pak hokejové hvězdy představí na tenisových kurtech u příležitosti tenisového turnaje. Výtěžek z celé akce podpoří sociální automobil, který vozí handicapované do a ze školy.

Do České Lípy zavítá i Chanty-Mansijsk z KHL

Exhibiční hokejové utkání mezi výběrem České Lípy a týmem Poldi Kladno nebude jedinou událostí, kterou mohou na přelomu července a srpna fanoušci ledního hokeje v České Lípě navštívit. Po dvou letech totiž zavítá na sever Čech další mančaft z prestižní Kontinentální hokejové ligy (KHL). Na soustředění tentokrát přijede Jugra Chanty-Mansijsk.

V létě 2013 se v České Lípě připravoval celek Atlant Mytišči v čele s kontroverzním Jevgenijem Arťuchinem a letos na klub z Moskevské oblasti naváže Chanty-Mansijsk, ležící na jihozápadní Sibiři. Jugra v loňské sezoně obsadila v Charlamovově divizi se ziskem 64 bodů poslední sedmé místo, v celé Východní konferenci skončila dvanáctá, a nepostoupila tak do play off.

Absence týmu ve vyřazovací části stála místo trenéra Andreje Potajčuka, jehož nahradil Pavel Jezovskich. Ten má v kádru vesměs ruské hokejisty s reprezentačními zkušenostmi. Mezi nejznámější patří brankář Georgij Gelašvili, obránci Kirill Gavriljčev a Grigorij Želdakov, útočníci Nikita Gusev, Pavel Medveděv, Alexej Michnov a Andrej Taraťuchin.

V Chanty-Mansijsku dříve působili i čeští hokejisté Marek Trončinský, Radek Smoleňák a Lukáš Kašpar. Ze slovenských hráčů pak Marek Zagrapan, Tomáš Bulík, Vladimír Dravecký a Tomáš Starosta. V současnosti v klubu nepůsobí žádný Čech ani Slovák. Mužstvo ze Sibiře začne v České Lípě trénovat v sobotu 25. července.

Chanty-Mansijsk však není jediným týmem, který absolvuje letní přípravu na severu Čech. V Chomutově čeká letní tréninkový dril hráče Omsku, kteří v pátek 31. července sehrají v tamní SD aréně přátelský zápas právě s Jugrou. O dva dny dříve změří své síly s chomutovskými Piráty.

Další ruský celek Metallurg Novokuzněck se střetne s libereckými Bílými Tygry (čtvrtek 30. července v 18:00) a úřadující extraligový mistr z Litvínova se 11. srpna od 17:30 utká s Amurem Chabarovsk.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz