Duda u rybníku řádil, zapsal šest bodů. Brno rozhodlo v čase 59:59

Foto: hcsokolov.cz

21. listopadu 2015, 22:57

Ladislav Vácha

Druhá liga nabídla očekávaný scénář - lídři obou skupin neklopýtli a odvezli si domů všechny tři body. Kolín vyloupil Písek, který snížil na 2:3 až sekundu před závěrečnou sirénou. Frýdek-Místek byl o poznání přesvědčivější, kluziště nováčka z Kopřivnice vybrakoval po hladkém triumfu 6:0. Prestižní derby Vysočiny vyhrál v bouřlivé atmosféře domácí Havlíčkův Brod, který rozhodl v 57. minutě. Smolařem kola jsou Moravské Budějovice, které promrhaly dvoubrankové vedení a nakonec nezískaly ani bod, když inkasovaly jedinou sekundu před koncem!

Západní skupina

Klášterec nad Ohří zaskočil rozjeté Řisuty

Řisuty jely do Klášterce nad Ohří s jasným cílem - uloupit všechny tři body. Není divu, Severočeši se v poslední době neskutečně trápí. A ke splnění svého cíle vykročily skvěle, když se ujaly dvoubrankového vedení. Potom se ale plány Středočechů začaly hroutit jako chatrný domeček z karet. Domácí ještě do první přestávky otočili a nakonec si připsali překvapivé vítězství 7:4. Bodový zisk tak slavili po devíti porážkách v řadě!

HC Klášterec nad Ohří – HC Řisuty 7:4 (3:2, 3:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Vrtek (Andres, Müller), 16. Hrdlička (Mála, Jáchym), 18. Charousek (Koblitz, Andres), 23. Hammerbauer (Lehnert, Deveri), 26. Charousek (Vrtek, Andres), 32. Vrtek (Charousek, Andres), 53. Hrdlička (Jáchym, Mála) – 6. Kos (Janeček, Kužel), 12. Kužel (Butor, Muláček), 23. Kos, 36. Fortelka (Brém, Sedláček).

Kobra přesvědčivě vyloupila trutnovský led

Pražané si chtěli po dvou porážkách spravit chuť v Trutnově a v podkrkonoší ukořistili plný bodový zisk. Na dvě trefy obávaného střelce Jakeše sice odpověděl Perutek, ale to bylo z pohledu Draků vše. Novák se Šteinerem stanovili výsledek na konečných 4:1 z pohledu hostů.

HC BAK Trutnov – HC Kobra Praha 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 47. Perutek – 24. Jakeš (Šteiner, Novák), 43. Jakeš (Borovanský, Novák), 51. Novák (Borovanský), 60. Šteiner (Novák).

Medvědi fotbalové vedení proti Jablonci neudrželi

Pelhřimov doma hostil Vlky a už v 6. minutě šel do překvapivého vedení, když nařízené trestné střílení proměnil Charles Baldwin. Severočeši se zvedli po přestávce a dokonali obrat. Potom už žádné drama nedopustili a Peřina se Zemanem podtrhli cenný triumf hostů.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – HC Vlci Jablonec nad Nisou 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 6. Baldwin – 22. L. Tondr (Šulc, Bříška), 27. Šulc (Tondr, Bříška), 52. Peřina, 57. Zeman.

Jihočeši prohnali lídra, ale dotahovali marně

Kozlové zvládli na jedničku úvodní dvacetiminutovku díky brankám Skokana a Veselého, a když na to navázal ve třetí periodě Malý, o triumfu Středočechů asi pochyboval málokdo. Písek však nezahodil hokejky do žita, o snížení se postaral Ciboch a sekundu před závěrečnou sirénou symbolicky zkorigoval konečný stav Sýbek.

IHC Písek – SC Kolín 2:3 (0:2, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 46. Ciboch, 60. Sýbek – 13. Skokan (Zumr, Voženílek), 17. Veselý (Semirád), 45. Malý (Veselý).

Klatovy zvládly divokou přestřelku s Vrchlabím

Západočeši šli do bitvy s Vrchlabím jako papírový favorit, ale po první třetině museli dohánět dvoubrankové manko. Zápas se nakonec zvrhl v hodně divokou přestřelku, v níž nakonec byli úspěšnější domácí a díky výhře v prodloužení brali dva body. Dvěma góly se blýskl klatovský Tulačka, za Stadion zaperlil hattrickem Bláha.

SHC Klatovy – HC Vrchlabí 6:5p (1:3, 3:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Kristl (Holý), 24. Pacanda (Kristl), 36. Houfek (Kepka, Topinka), 40. Beran (Tulačka), 54. Tulačka (Beran), 64. Tulačka (Kristl, Beran) – 1. Filip (Maďar), 9. Bláha (Maďar, Klement), 17. Bláha, 36. Šimoníček, 54. Bláha (Klement).

Vajgar vedl, ale od Baníku schytal devítku

Poslední Jindřichův Hradec otevřel v 10. minutě gólový účet zápasu, když zblízka zavěsil pod horní tyčku Jiří Bárta. Bylo to ale, jako kdyby domácí kopli do vosího hnízda, Baník totiž kontroval šesti přesnými zásahy. Další korekci stavu obstaral znovu Bárta, ale Sokolov zpečetil svou výhru 9:2 dalšími třemi góly. Hattrickem se zaskvěl Petr Kukla, největší hvězda týmu Radek Duda se blýskl šesti body.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec – HC Baník Sokolov 2:9 (1:4, 1:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 10. Bárta (Přibyl), 34. Bárta (Popelka, Záhora) – 13. Kašpar (Duda), 15. Priškin (Duda), 18. Kukla (Tvrdek, Duda), 18. Duda (Kukla), 23. Račanský (Tvrdek, Duda), 28. Kukla (Sýkora), 45. Kukla (Tvrdek, Sýkora), 58. Tvrdek (Duda), 58. Tvrdek (Jirušek).

Napínavou bitvu o Vysočinu nakonec vyhrál Brod

Třaskavé derby Vysočiny hostil zimní stadion v Kotlině a velmi slušně zaplněné ochozy si musely počkat na góly až do třetí periody. Havlíčkův Brod dvakrát vedl, ale Plameny, které přijela podpořit početná skupina fanoušků, dokázaly pokaždé odpovědět. Nakonec rozhodla až 57. minuta, na přesnou dorážku Patrika Přidala už hosté z Bouchalek nenašli odpověď.

BK Havlíčkův Brod – SKLH Žďár nad Sázavou 3:2 (0:0, 0:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 41. Endál (Třetina, Vala), 51. Třetina (Endál, Přidal), 57. Přidal (Kolda, Endál) – 43. Kunstmüller (Beneš, Kaňka), 56. Kaňka (Beneš).

Tábor splnil roli favorita a vyloupil Bílinu

Jihočeši na dalekém severu Čech získali vedení v úvodní periodě, a i když soupeř odpověděl z hole Petráše, Kohouti si do druhé sirény vypracovali dvoubrankový náskok. Gólový účet zápasu podtrhl Stanislav Polodna, jenž trefil prázdnou bránu při power-play Draků a prosadil se tak podruhé.

HC Draci Bílina – HC Tábor 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 21. Petráš (Čmolík) – 18. Seidl (Matušík), 24. Polodna (Březina), 30. Kellner (Černý), 60. Polodna (Mrkvička, Klíma).

Nymburk navázal na kanonádu s Bílinou

Východočeši si vypracovali rozhodující třígólový náskok už v první třetině, přesně do černého mířili Šimek, Kříž a Bičiště. Jiskřičku naděje sice vykřesal Faigl, ale skomírající plamínek uhasili Eis s Kneslem. Zkušený útočník Oliverius ještě udeřil v 57. minutě, ale poslední slovo patřilo hostujícímu Stehlíkovi.

HC Děčín – HC NED Hockey Nymburk 2:6 (0:3, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 26. Faigl (Oliverius), 57. Oliverius – 7. Šimek (Bičiště, Kříž), 17. Kříž, 19. Bičiště (Kříž, Stehlík), 38. Eis (Pýcha, Protivný), 57. Knesl (Eis), 60. Stehlík.

Východní skupina

Vsetín vyloupil Opavu díky poslední třetině

Vsetínu vyšla první třetina na jedničku a vedl 2:0, ale Slezané se v prostřední periodě zvedli a zásluhou Tůmy a Selingra srovnali krok. Těsně před druhou přestávkou vrátil Valachům vedení Ondráček a zelenožlutí nakonec svůj náskok ještě navýšili. Domů si přivezl zaslouženě všechny tři body za triumf 5:3.

HC Slezan Opava – VHK Vsetín 3:5 (0:2, 2:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 22. Tůma (Baďura), 36. Selingr (J. Vítek), 57. Polok (Tichý, Galvas) – 17. Nedbálek (Vaněk, Zúbek), 18. Dvořák (Kolařík, Slováček), 40. Ondráček, 45. Kolařík (Dvořák, Slováček), 53. Daněk (Tesařík).

Bobři se nezalekli nepříznivého stavu a otočili

Prvním úspěšným střelcem se stal z tábora Valašského Meziříčí Martin Kubo, ale Karviná se dočkala vyrovnání díky Arthursi Logunovsovi. Další gól padl až v 50. minutě, když hezkou ranou z levého kruhu rozechvěl síťku za Vydrželovými zády Jan Puškár. Bobry nepříznivý stav nerozhodil, na 2:2 stanovil průběžný stav Pořický a vítěznou euforii zajistil domácím v předposlední minutě Hradil.

HC Bobři Valašské Meziříčí – SK Karviná 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Kubo (Podešva, Matyáš), 52. Pořický (Sprušil), 59. Hradil (Slovák, Kuchta) – 14. Logunovs, 50. Puškár (Foltýn).

Stíhací jízda slavila úspěch, Hodonín vyválčil bod

Drtiči se před svými fanoušky proti Novému Jičínu od začátku trápili a po většinu zápasu tahali za kratší konec pomyslného provazu. V závěrečném dějství si však fanoušci Jihomoravanů přišli na své, když Hodonín stáhl tříbrankové manko. O vítězi tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy, v nichž hostům vystřelil bonusový bod Haloda. Vzhledem k průběhu utkání však mohli být s bodem spokojení i domácí.

SHK Hodonín – HK Nový Jičín 4:5 po nájezdech (0:2, 1:2, 3:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 22. Sajdl (Kolář, Kučera), 43. Pokorný (Jedlička), 49. Peš (Jurásek, Matula), 57. Kolář (Sajdl) – 6. Flašar (Lehečka, Zdeněk), 13. Flašar (Zdeněk, Lehečka), 22. Gebauer (M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl), 37. M. Kratochvíl, rozhodující nájezd Haloda.

Břeclav se dotáhla na dostřel, ale to bylo vše

Poruba si chtěla spravit chuť po třech porážkách za sebou a získat body v Břeclavi. Prostřední část prožila jako z říše snů, postupně skórovali Chaloupka, Šindelář a Stejskal. Lvi ale zadělali na drama, když ještě ve druhé třetině snížil Zháňal, ale domácí se nakonec blíž než na odstup dvou tref nepřiblížili. Ostravané si už vítězství utéct nenechali, když vyhráli i závěrečné dějství.  

HC LVI Břeclav – HC RT TORAX Poruba 2011 2:5 (0:0, 1:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 37. Zháňal (Flora, Průdek), 47. Miklík (Svoboda) – 21. Chaloupka (Ballner), 28. Šindelář (Ballner, Sedlář), 34. Stejskal (Kilnar, Slavík), 45. Bednář (Buček), 51. Bednář.

Moravské Budějovice zkolabovaly a vyšly naprázdno

Žihadla parádně našlápla k vítězství, ve 29. minutě se zapsal do střelecké listiny Čech a na 2:0 zvýšil Lukáš Havel. Domácí však trestuhodně prospali poslední dvouminutovku druhé třetiny, exhavlíčkobrodský Jakub Kadlec a Habrovec totiž srovnali krok. A aby toho nebylo pro rozhozené Moravské Budějovice málo, jedinou sekundu před koncem zmrazil publikum i všechny protihráče vítěznou trefou Ondřej Látal.

HC Moravské Budějovice 2005 – HC Technika Brno 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 29. Čech (Horký, Rytnauer), 38. Havel (Šťáva) – 39. Kadlec (Čtvrtníček, Látal), 40. Habrovec (Benýšek, P. Brzobohatý), 60. Látal.

Lídr soutěže senzaci u nováčka nedopustil

Kopřivnice měla před sebou těžký úkol – v domácím prostředí oloupit aktuálního lídra tabulky z Frýdku-Místku. Partnerský klub extraligového Třince však nedopustil žádné překvapení, svých šest branek si rovnoměrně rozložil do všech tří třetin a odvezl si povinné tři body za hladkou výhru 6:0. O branky hostů se rozdělilo šest různých střelců.

HC Kopřivnice – HC Frýdek-Místek 0:6 (0:2, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 8. Foltýn, 20. Chmielewski, 29. Adámek, 38. Káňa, 41. Klimša, 55. Piecha.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz