Dušek zvládl zkoušku v Pardubicích, Dynamu se upsal na dva roky

Foto: hcdynamo.cz

Kádr pardubického Dynama doznává posledních úprav, aktuálně do něj přibylo jedno nové jméno. Na zkoušce u Východočechů uspěl Antonín Dušek, někdejší útočník Liberce, Slavie, Chomutova a dalších klubů uzavřel s vedením Dynama dvouletou smlouvu a je připraven bojovat za Pardubice v blížícím se extraligovém ročníku.

Jednatřicetiletý rodák z Havlíčkova Brodu válel nejvyšší soutěž naposledy za Karlovy Vary, kam během uplynulé sezoně přešel z pražské Slavie. Dušek podstoupil s Energií marný boj o extraligovou záchranu, posléze se stal volným hráčem a v červenci nastoupil na zkoušku do přípravy Pardubic. 

Ostřílený útočník se předvedl na úrovni, přesvědčil trenérský štáb v čele s hlavním koučem Milošem Holaněm, výsledkem je potvrzení dvouleté spolupráce. "Jsem rád, že jsme se domluvili. Slibujeme si, že nám Dušek pomůže v roli tvořivého centra, který zvedne naši ofenzívu. Počítáme s ním do první nebo druhé pětky. Antonín je v produktivním věku, proto jsme spolu uzavřeli dvouletý kontrakt. Věřím, že se naše cesty mohou spojit na ještě delší dobu,“ řekl klubovým stránkám generální manažer Dušan Salfický.

Mezi tuzemskou elitou stihl Dušek zatím 419 zápasů, výrazněji na sebe upozornil v Liberci, posléze odváděl kvalitní služby i jiným týmům. Nyní se zařadil k hráčům, kteří uspěli na testech v Dynamu. "Věděli jsme, co nám Tonda může předvést. V režimu zkoušky byl proto, aby se vypořádal s novým mančaftem a prostředím. Když hrál proti nám, byl nepříjemným soupeřem. Bohužel během zkoušky marodil, proto se trochu protáhla, chtěli jsme mít úplnou jistotu, ve hře byla jednání s Libercem ohledně hráčských práv. Jednání byla korektní, proto Tondovo hostování je dvouleté," vysvětlil Dušan Salfický.

Dušek se chystá zahájit dvanáctou extraligovou sezonou, smlouva v Dynamu je pro něj motivací do budoucna. "Jsem rád, že jednání dopadla úspěšně, Try out je nejistota, člověk musí čekat, jak dopadne. Trochu jsem byl nervózní," přiznal. Pardubické prostředí dosud poznával jako soupeř. "Vím, jaká během zápasů panuje v hale atmosféra," řekl.

Nyní se může soustředit na ostrý start soutěže. "Po skončení minulé sezony jsem trénoval sám, moje pauza byla delší. Jsem rád, že jsem v Pardubicích od začátku tréninků na ledě, všechno v kabině je v pohodě. Tvoří se fajn parta, společně se těšíme na novou sezonu," doplnil Dušek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz