Dynamo vítá posilu do obrany, na hostování z Boleslavi míří Trončinský

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Po páteční porážce s Olomoucí spadli na poslední příčku extraligové tabulky, hokejisté Pardubic nutně potřebují zabrat. Nový hlavní kouč Miloš Holaň, jenž společně s kolegy Pavlem Markem a Otakarem Janeckým přišel k týmu před necelými dvěma týdny, s ohledem na to hovořil o záměru posílit defenzivní řady týmu. Stalo se, Východočeši vítají v kádru Marka Trončinského (na snímku). Zkušený obránce míří do Pardubic na hostování z Mladé Boleslavi.

Zadák s 15 reprezentačními starty na kontě má pomoci defenzivě i podpoře útoku. Trončinský může nabídnout kvalitní práci s kotoučem i střelbu, v Pardubicích by měl dostat patřičný prostor na ledě. "Před uzávěrkou přestupů bychom rádi získali nějakého kvalitního beka, cítíme, že bychom někoho takového potřebovali. Uvidíme, jaké budou možnosti na trhu," říkal před týdnem po utkání na Spartě kouč Miloš Holaň.

Pohled Pardubic mířil mnoha směry, jeden z nich se týkal Mladé Boleslavi. Nejprve chyběl v sestavě Středočechů Matěj Stříteský, v pátečním utkání proti Kometě Brno nehrál pro změnu Marek Trončinský. Právě on nakonec kádr trenérů Výborného a Žabky opouští. Jak uvádí web Bruslařského klubu, odchovanec ústeckého hokeje se stěhuje do Dynama na hostování do konce této sezony.

"Čeká nás velmi náročný závěr sezony, hledali jsme zkušeného obránce. Marek Trončinský splňuje naše požadavky, v Tipsport extralize odehrál skoro pět set utkání, působil i v Kontinentální hokejové lize. Marek, od kterého si slibujeme důraz a jistotu v defenzívě, dokáže i podpořit útok,“ uvedl na stránkách pardubického klubu generální manažer Dušan Salfický.

Trončinský by se měl v barvách nového klubu představit už při dnešním duelu v Liberci, kde v minulosti prožil povedené období. Účastník několika podniků Euro Hockey Tour později hrával za ruský Chanty-Mansijsk. Krátce pomáhal Slovanu Bratislava, načež se vydal na angažmá do Třince a nakonec do Mladé Boleslavi. V letošní sezoně zatím sehrál 37 extraligových utkání, připsal si v nich dva góly a 15 nahrávek. V Mladé Boleslavi byl letos nejproduktivnějším zadákem.

Pro Pardubice je Trončinský první posilou do defenzivy, kterou ve spolupráci nového realizačního týmu přivedl generální manažer Dušan Salfický. V týdnu došlo k výměně útočníků: Tomáš Klimenta se vydal do Třince, odkud putoval Ján Sýkora. Kanaďan Alexandre Mallet našel po odchodu od Východočechů práci v Kometě Brno. Na další případné změny má vedení klubu dva dny, letošní přestupní termín končí v úterý 31. ledna.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz