Elixír Mory? Neprozradím, culí se Knotek po zmrtvýchvstání

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

24. září 2016, 11:03

Lucie Mužíková

Olomouc předvedla v Plzni neuvěřitelný kousek. Tým s pověstí obranářů se na západě Čech zmohl k velkému obratu, když prohrával po první třetině 0:3, ale nakonec si odvezl dva body za výhru 6:5 v prodloužení.

Vstup do utkání se Moře podařil, byla lepším týmem a domácí tahali za kratší konec. Jenže.. „I když jsme start zachytili, jak bylo v plánu, do kolen nás srazila oslabení. Plzeň své výhody sehrála dobře, dala góly a my se nemohli dostat zase do rytmu,“ vyprávěl po utkání Jan Knotek.

Škoda dala v první dvacetiminutovce celkem tři góly. A s hosty to, upřímně, nevypadalo vůbec dobře. Jednak prohrávali výrazným rozdílem, navíc si od prvního oslabení ve hře prakticky neškrtli. „O přestávce nebyla nálada nic moc,“ přiznal Knotek.

Pak však přišel start do druhé třetiny a indiáni se zřejmě zapomněli v šatně. 18 vteřin po startu periody a pak o dalších 171 sekund později Jan Knotek dvakrát překonal Machovského. „Byly to takové šťouchance na bránu, ale samozřejmě jsem za ně rád,“ pokračoval v hodnocení duelu. Ale o tajném elixíru, který jim trenéři o přestávce podali, konkrétní být nechtěl. „Značku vám neprozradím, že jo,“ chechtal se. Pak ale zvážněl a dodal: „Museli jsme se zvednout, nebylo možné, abychom tak pokračovali. Zaplaťpánbůh, že to tak nakonec vyšlo.“

Mora v Plzni pokračovala v krasojízdě a do 29. minuty otočila skóre dokonale, když další dvě branky přidal Strapáč. Domácí se ale nechtěli dostat ještě hlouběji do psychického pekla kolem úplného spodku tabulky a doufali ve vyrovnání. To trefil opět v přesilovce Pulpán. A když se Mora utrhla v 54. minutě znovu do náskoku po gólu Mikúše, za 23 sekund znovu srovnal Kubalík.

„Nebyli jsme nervózní, byli jsme spíš (zaváhá) naštvaní,“ uznal Knotek. Duel tak dospěl do prodloužení, které přineslo novou variantu tří hráčů v poli na každé straně a které rozhodl 5 vteřin před koncem Eberle. „Zlaté dva body!“ oddychl si Jan Knotek, který se smíchem také prozradil, že „zmrtvýchvstání“ bylo pro Olomouc v pátek takové typické – na cestě do daleké Plzně totiž Mora zkoukla snímek Revenant.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz