Energie rozstřílela Moru šesti góly, Dynamo přemohlo Zlín

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

19. března 2017, 18:01

Jan Šimek

Skupina o udržení se pomalu chýlí ke konci a Karlovy Vary se společně s Pardubicemi snaží naladit formu na baráž. Energie jasně smetla olomoucké hokejisty, když si v první třetině vytvořila luxusní čtyřbrankový náskok. V závěrečné třetině přidaly oba celky po dvou gólech, a Karlovarští tak zvítězili v poměru 6:2. Pardubice si doma v prodloužení poradily se Zlínem. Výhru Dynama trefil Tomáš Rolinek.

Energie potopila Moru šesti góly, udeřila hned na startu

Výběr Karlových Varů hostil Olomouc a začal zhurta. Už po 49 sekundách hry otevřel skóre vůdce domácích Skuhravý. O chvíli později dokonal pěknou akci Tuominena s Gorgčíkem Stloukal a bylo to 2:0. Energetici byli při chuti a do konce první třetiny přidali další dva zásahy, o které se postarali Tomeček s Duškem.

Druhá dvacetiminutovka branku nepřinesla, ale pak vstřelil čestnou branku Hanáků Holec. Za domácí rychle reagoval Flek, vzápětí se trefil hostující Vlach, ale poslední slovo měli karlovarští hokejisté. V čase 59:12 totiž Stloukal svou druhou trefou v utkání upravil skóre na konečných 6:2 pro Energii. Ta se s play out rozloučí na ledě Zlína.

Mikuláš Antonik (asistent trenéra Karlových Varů): „Do utkání jsme chtěli vstoupit dobře, protože víme, jak je nepříjemné jít po takové dálce z autobusu rovnou na led. V první třetině se nám toho podařilo využít, kdy jsme dali čtyři góly. Poté jsme udělali pár faulů a soupeř měl v přesilovkách dost střel, kdy nás podržel brankář. Jsme rádi, že jsme zápasy v play out skupině v rámci přípravy na baráž zvládli a dali šest gólů. Jen mě mrzí, že jsme nějaký zápas neudrželi s nulou. Jinak můžeme utkání hodnotit pozitivně.“

Jan Tomajko (asistent trenéra Olomouce): „Přijeli jsme těsně před zápasem a po dlouhé cestě byli kluci na začátku vyjevení už při rozbruslení. Byli jsme trošku ospalí, což bylo v první třetině vidět. Dostali jsme čtyři branky a utkání bylo rozhodnuté. Pak jsme zápas herně trochu srovnali, ale mohli jsme dát víc gólů.“

HC ENERGIE KARLOVY VARY – HC OLOMOUC 6:2 (4:0, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 1. Skuhravý (Gorčík), 8. Stloukal (Gorčík, Tuominen), 18. Tomeček (Tuominen, Baránek), 19. Dušek (O. Beránek, Benák), 53. Flek (Baránek), 60. Stloukal (Tomeček, Mikulík) – 52. Holec (Fořt), 55. R. Vlach (Eberle).
Rozhodčí: Petružálek, Bejček – Rozlílek, Kokrment.
Vyloučení: 5:5.
Bez využití.
Střely na branku: 35:26.
Diváci: 1 813.
HC Energie Karlovy Vary: Závorka – M. Rohan, Sičák, Harant, Baránek, Benák, Rýgl, Weinhold – T. Rachůnek, Gríger, Mikulík – Kindl, Skuhravý, Gorčík – Stloukal, Tuominen, Tomeček – O. Beránek, Dušek, Flek – Davídek. Trenéři: Tlačil a Antonik.
HC Olomouc: Falter – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Rutar, Staněk, Rašner – Burian, R. Vlach, Eberle – Laš, Holec, Skladaný – Macuh, Mrázek, Kotala – Fořt. Trenéři: Venera a Tomajko.

Dynamo udolalo Zlín, prodloužení rozhodl Rolinek

Pardubičtí se doma představili v souboji se Zlínem, který dorazil ve značně kombinované sestavě v čele se sedmnáctiletým brankářem Danielem Šimonů. Ten si tak střihl premiérový start v seniorské extralize. Berani šli v čase 14:42 do vedení, když Ostřížek krásně přiklepl puk Goišovi, jenž otevřel skóre.

V polovině utkání si ovšem Tomášek krásně vybruslil do mezikruží a povedenou střelou propálil mladíka ve zlínské brance – 1:1. Hosté si svůj druhý úder schovali na úplný závěr druhé části, když tři desetiny před zvukem sirény Kratochvíl poslal puk do pardubické klece. Dynamo ovšem díky Jánu Sýkorovi hned na startu třetí třetiny srovnalo a duel, který dospěl do prodloužení, rozhodl pardubický lídr Rolinek – 3:2.

Pavel Marek (asistent trenéra Pardubic): „Souhlasím s kolegou, že se zápas postupně rozjížděl. Až ve třetí třetině to mělo správné extraligové tempo. Už se opravdu jezdilo. Chtěl bych pochválit Martina Růžičku, který v brance odvedl výborný výkon. Zvládl řadu těžkých situací. Jsem rád, že se kluci i po nešťastném gólu dokázali zvednout, a nakonec jsme šťastně zvítězili. Pro nás je to hodně důležité vítězství.“

Robert Svoboda (trenér Zlína): „Začátek byl vlažnější, ale potom se tempo hry zvedlo. Byly tam vidět i dobré hokejové akce. Budu se opakovat, ale pro nás to byla možnost vyzkoušet další hráče včetně juniorského brankáře. Potěšilo nás, že kluci situaci zvládli. Remíza je spravedlivá se šťastným koncem pro domácí.“

HC DYNAMO PARDUBICE – PSG ZLÍN 3:2 po prodloužení (1:0, 1:1, 2:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 30. Tomášek (Bárta), 42. J. Sýkora (Hubáček, Nedbal), 65. Rolinek (Trončinský) – 15. Goiš (Ostřížek, Chytil), 40. M. Kratochvíl (Honejsek).
Rozhodčí: Kika, Kubičík – Hanzlík, Ganger.
Vyloučení: 3:5.
Bez využití.
Střely na branku: 34:25.
Diváci: 2 211.
HC Dynamo Pardubice: Martin Růžička – Trončinský, Ovčačík, Nedbal, Chaloupka, Zajíc, Ščotka – Bárta, Nahodil, Rolinek – J. Sýkora, Tomášek, Hubáček – Beran, T. Kaut, Panna – Špirko, Starý. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.
PSG Zlín: Šimonů – Matějíček, Chmelíř, Marušák, Řezníček, Gazda, Ferenc, Váňa – J. Ondráček, Popelka, O. Veselý – Kovařík, M. Kratochvíl, Honejsek – Ostřížek, Chytil, Goiš. Trenéři: Svoboda a M. Hamrlík.

Tabulka skupiny o umístění TELH

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Olomouc 57 20 7 5 25 136:143 79
2. PSG Zlín 57 18 8 5 26 140:173 75
3. HC Energie Karlovy Vary 57 16 1 11 29 135:175 61
4. HC Dynamo Pardubice 57 10 7 5 35 143:201 49

Další program skupiny o umístění

Úterý 21. března – předehrávka 6. kola:
17:30 PSG Zlín – HC Energie Karlovy Vary

Středa 22. března – 6. kolo
18:00 HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice

Baráž o Tipsport extraligu startuje v úterý 28. března, kromě Pardubic a Karlových Varů se v ní představí vítězové semifinále WSM Ligy. Na programu je dvanáct kol – to poslední 23. dubna. Dva nejlepší týmy si zajistí účast v příštím ročníku TELH.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz