Energie se trápí, znovu mění trenéry. V Karlových Varech skončil Oremus

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

25. ledna 2016, 14:14

Václav Jáchim

S Litvínovem se přetahují o předposlední příčku v tabulce, hokejisté Karlových Varů se v Tipsport extralize stále trápí. Minulou neděli sice doma přehráli Vervu, pak ale padli na vítkovickém ledě i doma vysoko s Libercem. Energii se vzdaluje předkolo play off, stále víc hrozí pád do baráže. V klubu tudíž rozhodně není klid, potvrzuje to i druhá změna na trenérském postu. V Karlových Varech končí na vlastní žádost Peter Oremus, jenž v polovině října vystřídal ve funkci Karla Mlejnka.

Někdejší kouč Vítkovic a asistent Vladimíra Vůjtka staršího u slovenské reprezentace přišel do světoznámých lázní pozvednout tým směrem k elitní desítce. V jednu chvíli se zdálo, že mise může být úspěšná, jenže nakonec se to nepovedlo. Některé nadějné výsledky vystřídaly porážky. Ze sedmi lednových utkání vytěžila Energie jen čtyři bodíky.

Spojení klubu s Oremusem by patrně fungovalo dál, jenomže trenér loňských mistrovských Košic už neměl energii bojovat a působení sám ukončil. Oremus požádal na pondělní schůzce o uvolnění z funkce a vedení klubu mu po dohodě vyhovělo. Poslední tým Tipsport extraligy tedy musí bleskově přistoupit už ke druhé trenérské rošádě v sezoně.

Akce běží za pochodu, čas kvapí. Už v úterý čeká Karlovy Vary první duel poslední čtvrtiny základní části. A bude pikantní - derby souboj s Plzní! Na střídačce týmu zůstane dosavadní asistent a dřív hlavní kouč Karel Mlejnek, mužstvo bude mít na povel společně s Pavlem Kněžickým, který dohlíží na brankáře. "Vedení klubu bylo majitelem pověřeno, aby na středečním společném zasedání představilo možné varianty obsazení trenérské pozice ve zbytku sezony," řekl klubovému webu generální manažer Miroslav Vaněk.

Zatím není jasné, kdo to bude. Podle dostupných informací se mluvilo o tom, že Energii může převzít Václav Baďouček, který už v klubu před časem působil. Zkušený kouč letos začínal ročník na střídačce Pardubic, kde sekundoval Miloši Říhovi mladšímu. Posléze ale byli oba odvolání, u Východočechů je nahradila dvojice Král - Zadina, přičemž Říha mladší posléze zamířil do Litoměřic.

Nelze vyloučit, že v Karlových Varech dojde i na přesuny mezi hráči. Poslední utkání nehrál zkušený obránce Václav Benák, jeho případné stěhování ke konkurenci by mohlo Energii dopomoci k solidní posile. Během ročníku klub postupně opustili David Hruška, Radek Duda, Tomáš Harant výměnou za Jaroslava Kůse. Minulý týden předčasně skončili kanadský bek Bryan Rodney a slovenský útočník Tomáš Bulík, který se posléze upsal Mountfieldu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz