Fantom play off Eberle: Jdu štěstí naproti. Poslední krok je nejtěžší

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Jeden zápas a může být dobojováno. Mladá Boleslav je po čtvrtém čtvrtfinálovém duelu jedinou výhru od postupu do semifinále. Hradečtí stejně jako ve třetím utkání chvíli před koncem srovnali, avšak v části s náhlou smrtí znovu slaví Bruslaři. Dva góly nečekaného hrdiny Jana Eberleho včetně vítězné trefy v prodloužení na 4:3 zajistily Středočechům tři mečboly.

Mladá Boleslav znovu v samém závěru přišla o výhru v základní hrací době. Hradečtí necelé dvě minuty před sirénou okusili hru bez brankáře a vyrovnali na 3:3. Utkání se rozuzlilo v prodloužení, v němž na počátku 64. minuty rozhodl Jan Eberle.

„Po střele shora se puk odrazil na vrchol kruhu a doskákal tam. Bojovali jsme o něj, povedlo se mi ho trefit a zamést za brankáře,“ popisuje vítězný gól.

Boleslavský útočník ale nezaznamenal jedinou trefu v zápase, postaral se i o vyrovnávací branku na 1:1. „Nebudu lhát, je to příjemný pocit. Každý zápas je jiný a nám je jedno, kdo góly dá. Potřebujeme je k tomu, abychom vyhráli. Nezáleží, jestli je dá hráč z první nebo čtvrté lajny. Myslím, že je vidět, že působíme jako velký tým. Jeden hráč hraje za druhého,“ těší týmová soudržnost Eberleho.

„Myslím, že je vidět, že působíme jako velký tým. Jeden hráč hraje za druhého."

V základní části se trápil zdravotně i střelecky. Ve 33 zápasech dal jediný gól. V play off jich má křídelník čtvrté formace za devět utkání už pět. „Jdu štěstí naproti. Většinou jsou to góly z brankoviště nebo kolem brány. Snažím se tam být pohotový,“ raduje se ze střeleckého probuzení.

Navíc radost byla o to větší, když do mladoboleslavské arény dorazilo přes čtyři tisíce fanoušků, kteří se postarali o zvučnou kulisu. „Vždycky, když dáte gól na domácím stadionu a slyšíte bouřit fanoušky, je to krásný pocit,“ děkuje fanouškům.

Gólové chvíle silně prožívají i hráči na střídačce. „Je vidět neuvěřitelná soudržnost a obrovský charakter našeho týmu. Máme obrovskou chuť po gólech, okolo brány jsme hladoví a vrací se nám to. Z každé trefy mají všichni radost, tak je to správné,“ usmívá se 32letý rodák z Kladna.

K výhře přispěl brankou a asistencí obránce Pavel Pýcha. „Pobral jsem vše, co šlo,“ vtipkuje bek Bruslařů, který se trefil poprvé od konce listopadu. „Je jedno, kdo góly dává, hlavní je výhra,“ souhlasí s Eberlem.

Oba Bruslaře však mrzí závěr třetí periody. Mladá Boleslav znovu přišla o těsné vedení v posledních minutách. „Třetí třetinu jsme odehráli, jak jsme chtěli. Nepouštěli jsme soupeře do šancí. Škoda, že to tam prostřelili a ve hře šest na pět vyrovnali,“ sděluje Pýcha.

Po vyrovnání Hradce na 3:3 sáhli Středočeši k trenérské výzvě, protože se Radek Smoleňák pohyboval v brankovišti. Sudí celou situaci zkoumali ještě na videu a následně spornou branku Východočechů potvrdili.

Mladá Boleslav tak poslední dvě minuty odehrála ve čtyřech. „Oslabení nám to přidalo na sebevědomí, že jsme ho opět obrovskou bojovností ubránili. Určitě to muselo poslat Hradec i dolů, nám se to pak po pauze vrátilo,“ míří k rozhodující brance Eberle.

Svěřenci Radima Rulíka tak nečekaně budou moci ukončit sérii už v neděli v pátém duelu na ledě Mountfieldu. „Potřebujeme chytit začátek, abychom se drželi. Pak se uvidí, jak se zápas bude vyvíjet,“ uvědomuje si Pýcha a dodává: „Je super, že vedeme sérii 3:1, poslední krok je ale stále před námi. A ten je samozřejmě nejtěžší.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz