Góly TELH: Plzeňská postupová paráda či trpělivost veterána Bednáře

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

15. března 2017, 9:19

Vojtěch Balon

Generali play off tuzemské nejvyšší soutěže už je v plném proudu a v průběhu předkola a prvních zápasů čtvrtfinále jsme se dočkali i několika parádních branek. Podívejte se s námi ještě jednou na gól Davida Stacha, který rozhodl o postupu Plzně přes Vítkovice. Které další góly se dostaly do našeho souhrnu?

Stach trefil Plzni postup (VIT - PLZ 1:2pp)

Série předkola mezi Vítkovicemi a Plzní dospěla až do rozhodujícího pátého zápasu. Za stavu 1:1 se šlo do prodloužení, které se natáhlo ještě téměř na další dvě kompletní třetiny. Parádní tečku za zápasem i celou sérií dal David Stach, který po průniku Miroslava Preisingera dostal kotouč za záda Patrika Bartošáka a poslal Západočechy do čtvrtfinále.

Parádní boleslavská spolupráce (MBL - CHM 1:2)

Do série proti Chomutovu vstoupili hokejisté Mladé Boleslavi dvěma jednoznačnými výhrami, sérii ale nakonec nedotáhli do vítězného konce. Stejně jako o postup nakonec přišli i o vedení ve čtvrtém zápase proti Pirátům, úvodní branka Bruslařů ale opravdu stála za to. Jakub Klepiš zavezl puk do útočného pásma, tam ho přenechal Lukáši Žejdlovi a ten ještě vylepšil pozici pro Jakuba Orsavu, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil.

Trpělivost kapitána Bednáře (HKM - LIT 2:3)

Nyní se již přesuneme do prvních zápasů čtvrtfinále. Úvodní duel mezi Hradcem Králové a Litvínovem sice ovládla Verva, jako první se ovšem do vedení dostali Východočeši. První brance celé série předcházela skvělá individuální akce Jaroslava Bednáře, který po obkroužení litvínovské svatyně našel v mezikruží volného Romana Kukumberga a ten si už dokázal poradit.

Mallet přiřkl Kometě první bod (SPA - KOM 2:3)

Oba dva dosavadní zápasy mezi Spartou a Kometou začaly lépe pro Pražany, v obou případech se ale nakonec radovali Brněnští, kteří si tak na Moravu vezou překvapivý náskok 2:0 na zápasy. O první výhře Komety rozhodl tři minuty před koncem Alexandre Mallet, jenž po akci Hynka Zohorny ukázkově zakončil rychlý protiútok a rozjásal počtený kotel hostujících příznivců v O2 areně.

Cingel famózně našel Řepíka (SPA - KOM 2:3p)

Jak již bylo zmíněno, také ve druhém utkání této série se dostala do vedení parta Jiřího Kalouse. Spartě to nakonec bylo k ničemu, ale tato trefa opravdu stála za to. Lukáš Cingel našel přihrávkou z hloubi vlastní třetiny rozjetého Michala Řepíka, který přesnou střelou překonal Marka Čiliaka ve svatyni Komety.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz