Hráči bez angažmá: Horčička, Roupec nebo Duda. Zakotví ve WSM Lize?

Foto: lhkjestrabi.cz

5. července 2016, 13:15

Marek Hedbávný

Soupisky prvoligových mužstev se zaplňují, manažeři ale mají stále na výběr z plejády "volných" hokejistů. Žádné zprávy zatím nejsou o angažmá Horčičky, Roupce, Šenkeříka, Štindla, Dvořáčka, Dudy, Maliníka, Pituleho, Koláře, Kašpaříka nebo Bahenského.

Brankáři


Mezi brankáři je volných několik jmen, jenže je tu jeden háček. Skoro všechny prvoligové týmy už mají brankářskou otázku vyřešenou. 

Luboš Horčička – Prostějov se ho snažil udržet, Horčička ale s odpovědí otálel, až se nakonec Jestřábi rozhodli podepsat Pavla Kantora. Matador, který patřil k nejlepším gólmanům loňské sezony, byl skloňován v souvislosti s Přerovem, Zubři se ovšem dohodli na pokračování spolupráce s Lukášem Klimešem. Kam tedy Horčička zamíří?

Marek Schwarz – Loni byl součástí libereckého snu, čas od času také vypomohl Benátkám nad Jizerou. Nyní je bez angažmá. Naznačil, že by rád pokračoval na co nejvyšší úrovni. Odchod do hokejově exotické země se tedy očekávat nedá, podobně jako příchod do WSM Ligy.

Jakub Čech – I v případě Jakuba Čecha by bylo překvapením, kdyby se dohodl na smlouvě ve druhé nejvyšší soutěži. V minulých letech vystřídal německou, slovenskou, francouzskou i polskou ligu. Odejde po sezoně, v níž hájil barvy Chomutova a Kadaně, opět do zahraničí?

Hynek Kůdela – Po konci v Českých Budějovicích se spekulovalo o Kůdelově odchodu do Třebíče, šlo však o mylné zprávy. Pětadvacetiletý gólman, který v sezoně 2012/2013 prorazil v Berouně, si tak nadále hledá působiště.

Tomáš Halász – Pokud by šel tento slovenský gólman do WSM Ligy, muselo by to být na post jedničky a ještě do týmu s velkými ambicemi. Motor, Slavia i Kladno už ale brankáře mají.

Milan Řehoř – Po loňské sezoně, v níž vystřídal čtyři kluby, by jistě uvítal klidnější rok. Jeho jméno je spjato s Jihlavou, které by se mohl hodit. Jakub Škarek možná poletí na juniorské mistrovství světa, v tom případě by Dukle nějaký čas chyběl. 

Marek Schwarz.

Marek Schwarz. | Foto: Tomáš Mocarník, bkboleslav.cz

Obránci


Říká se, že kvalitních beků je málo, na trhu je jich ale dost. Zásadním problémem je, kde na ně najít finanční prostředky. Je totiž složité konkurovat nabídkám ze zahraničí. Ze seznamu dnes vypadl Milan Hruška, který mění Slavii za Nitru.

Tomáš Kaberle a Marek Židlický – Na začátek specifické případy. Kaberleho s Židlickým by chtěl mít každý, Pavlu Paterovi se to možná splní. Oba jsou kladenští srdcaři, kteří neradi vidí svůj klub v nižší soutěži. Tomáše jistě lanaří i bratr František, asistent trenéra.

David Roupec – Roupec může zastat roli prvního obránce v kterémkoliv prvoligovém týmu. Ofenzivně laděný hokejista má pochopitelně vyšší ambice než na WSM Ligu, někdy je ale lepší udělat jeden krok vzad, aby se následně mohly udělat dva dopředu.

Petr Šenkeřík – To samé platí i pro Šenkeříka, Roupcova spoluhráče z nedávného působení ve Znojmě.

Martin Lojek – Chce ho Třebíč, zajímala se o něj i Jihlava. Ve hře by mohl být také Frýdek-Místek, farma Třince. Právě Oceláři totiž vlastní Lojkova hráčská práva.

Petr Štindl – Také Štindl by zastal roli v prvním obranném páru. Loni se pokoušel prorazit v Kometě, nepovedlo se mu to a vypomáhal Třebíči. Ta shání beky, je tedy ve hře Štindlův návrat do Horácké Slavie?

Zbyněk Sklenička – Byl důležitým členem zlaté litvínovské party, po roce se ale s Vervou rozloučil. Zamíří do WSM Ligy, kde dřív působil v Mostě a Ústí nad Labem?

Petr Chaloupka – Na první ligu skvělý bek. Kdo by ho získal, může slavit.  

Daniel Seman – V úvahu připadá jen Havířov. Zkušený obránce slíbil, že se do něj jednou vrátí. Bude to už letos, nebo si ještě vydělá v Bělorusku?

Martin Parýzek – Sedmadvacetiletý obránce si po sestupu s Havlíčkovým Brodem spravil chuť. V Jihlavě odehrál celé play off a naskočil i k osmi duelům baráže. Získal tak zkušenosti, které může zužitkovat jinde. Bude to ve WSM Lize?

Václav Kolářík – Kolářík ještě nedorostl do role lídra, nabízí však cenné a spolehlivé služby. Má zkušenosti z těžkých zápasů s Kladnem a ve dvaadvaceti je v něm potenciál ke zlepšení.

Michal Gutwald – To samé jako Kolářík, navíc má za sebou ještě povedenější sezonu. Celou ji odehrál na Kladně, kde ve 42 zápasech zapsal solidních deset bodů.

Jakub Bartoň – Hokejový život je vrtkavý. Jakuba Bartoně potkalo zranění, kvůli němuž se v uplynulé sezoně výkonům z předchozích let nepřiblížil. V Třebíči zřejmě pokračovat nebude. Vrátí se do mateřských Litoměřic, nebo bude jeho osud úplně jiný?

Matič Podlipnik – Také Podlipnik v Horácké Slavii smlouvu neprodloužil. Hráčská práva na slovinského zadáka vlastní Jihlava, zdá se však, že zvolí odchod do ciziny.

Angel Krstev – Krsteva brzdí zranění. Nebýt jich, mohl stále hrát na nejvyšší úrovni. Takhle nemá o příštím angažmá jasno. Ve hře je návrat do Edenu, nepřekvapilo by ani působení v Litoměřicích.

Petr Přindiš – Vskutku zajímavá hokejová osobnost. Vousatý obránce by byl tahákem pro fanoušky – hraje tvrdě, s ničím se nemazlí a skýtá se v něm marketingový potenciál.

Jan Látal – Loňský ročník dohrával v Polsku, kde započne ten následující?

Jakub Kania – Horácká Slavia jedná s pěti obránci. Je jedním z nich Jakub Kania? Loňský rok byl z jeho pohledu zvláštní, začal ho v Piešťanech a končil v Polsku. Na první ligu se ovšem jedná o nadstandardního beka. 

Jakub Čutta – 34letý obránce hrál loni ve druhé nejvyšší švédské soutěži, příští rok by mohl působit ve WSM Lize. 

Stane se David Roupec posilou Frýdku-Místku?

Stane se David Roupec posilou Frýdku-Místku? | Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Útočníci


Zajímavá jména jsou i mezi volnými hráči na postu útočníka. Ústí nad Labem hledá křídlo k Jaroslavu Roubíkovi, také Slavia vyhlíží útočníka do první formace. Kladnu by se zase hodil centr. Ze seznamu včera zmizeli Radim Kucharczyk a Jakub Čuřík, kteří našli nové angažmá ve Vsetíně, a Adam Havlík, jenž zamířil do Dánska.

David Dvořáček – Byl v hledáčku Prostějova, angažmá na Hané ale padlo. Šikovný útočník, který loni nastupoval za Kladno (54 zápasů, 18 bodů), má rozhodně co nabídnout.

Jan Hlaváč – Podobně jako u Židlického a Kaberleho je reálný návrat do Kladna. Rytíři by si museli počkat do nového roku, Hlaváč totiž žije s rodinou za mořem. 

Jan Káňa – Další případ, kdy zranění zbrzdilo slibně rozvíjející se kariéru. Káňa zazářil ve Vítkovicích, nasázel přes dvacet branek a stal se nováčkem sezony. Poté už tolik gólů nikdy nedal. Loni dokonce putoval na hostování do Šumperka. Teď by mohl zamířit do Frýdku-Místku, kde hraje jeho starší bratr Tomáš.

Radek Duda – Radek Duda, hokej není nuda. Příchod zaníceného útočníka by byl pro WSM Ligu obrovským přínosem. Třeba takoví fanoušci Slavie by díky němu měli o zábavu postaráno. Jenže je známo, že se nemusí s trenérem Razýmem. Z Plzně neodcházel zrovna v nejlepším.

Martin Bartek – Loňská sezona Martina Barteka? Jak absurdní drama z pera Sama Becketta. Jednou ho Karlovy Vary chtěly, pak zase ne... A pak zase jo. A po sezoně už ne. Budou ho chtít na Slavii, s níž se loni krátce, leč nezávazně, připravoval? Což o to, asi by ho chtěli, jenže... Zaplatili by ho? 

Roman Maliník – V Havířově od něj očekávali více, po sezoně se tak s Maliníkem rozloučili. Bývalý kapitán Havlíčkova Brodu je ideálním centrem do druhé formace. Proslýchá se ale o Maliníkově odchodu do ciziny.

Aleš Staněk – Po skvělé sezoně 2014/2015, kdy řádil po boku Lukáše Žálčíka a Patrika Moskala, přišel slabší rok. Dobře bruslící křídelník nenaplnil očekávání v Havířově, nefungovala ani obnovená spolupráce s Moskalem v Prostějově. Šanci by si určitě zasloužil, dostane ji?

Marek Loskot – Poslední sezonu strávil v Banské Bystrici, tam pokračovat nebude. Vrátí se šikovný forvard do Česka?

Vít Jonák – Benátky nad Jizerou by ho moc rády udržely, jenže stejně jako Říha s Kajínkem hledá novou výzvu. Jihlavští fanoušci by se určitě nezlobili, kdyby následoval jejich kroky doslova a podepsal Dukle. 

Marek Melenovský – Po předčasném konci v Jihlavě zvažuje konec. Nechce se mu od rodiny, v úvahu by tak připadala snad jen nedaleká Třebíč. Zřejmě ale úspěšnou kariéru uzavře. Má také nabídku od Bedřicha Ščerbana, aby pracoval v jihlavském vedení.

Pavel Mrňa – Mrňa patří k nejméně oblíbeným protihráčům. Nevypustí jediné střídání a člověk se před ním musí mít na pozoru. Rád provokuje, ale umí dávat i góly. Po odchodu z Dukly, za kterou naskočil k osmi zápasům baráže, se o něj zajímalo druholigové Vrchlabí.

Marek Prokš – Po dvou sezonách, ve kterých zaznamenal shodně 19 bodů, se ocitl na hraně sestavy. Po skončení ročníku pak Jihlava ztratila o Prokšovy služby zájem. Najde se ve WSM Lize zájemce o 24letého útočníka?

Jan Kolář – Že Jan Kolář hokej nezapomněl, ukázal v klíčových momentech play off a baráže. Dukle byl hodně užitečný. Po sezoně se hovořilo o zájmu Kladna, to má však ve svých řadách už dost zkušených hokejistů. Jihlavští fanoušci si Koláře oblíbili a velmi rádi by ho viděli zpátky na Horáckém zimním stadionu.

Tomáš Pitule – Sezona 2014/2015 byla parádní, ta další už byla o třídu slabší. Pokračování na Kladně je zřejmě passé. V šestadvaceti možná pokukuje po zahraničí, přední kluby WSM Ligy už mají totiž soupisky nabité. 

Pavel Kašpařík – Specialista na vhazování a oslabení. V sedmatřiceti letech má hledání nového působiště stížené. České Budějovice, kde v minulosti hrál, už posily nehledají.

Zdeněk Bahenský – Ještě nikdy nehrál v cizině, tedy krom zámořské epizodky na začátku seniorské kariéry. Je na čase první takováto zkušenost? 

Pavel Sedláček – Dvaadvacetiletý útočník, jehož devizou je spolehlivá hra dozadu, loni působil na hostování v Havířově (občas naskočil i ve Zlíně). Fanoušci AZetu by se jeho návratu nebránili.  

Ondřej Malec – Bojovník a ranař po čtyřech letech skončil v Jihlavě. Najde si angažmá v první lize? 

David Hruška – Slavia omlazuje, místo zatím nezbylo ani na místní ikonu. S týmem sice trénuje, pravděpodobně však odejde za hranice.

Jan Berger – Litoměřice by ho rády viděly zpátky ve svém dresu, otázkou však je, zda se obě strany shodnou na platovém ohodnocení. 

Tomáš Horna – To samé, jako u Jana Bergra, platí i o Tomáši Hornovi. Zkušený útočník má stále co nabídnout, rozpočty prvoligových klubů ale nejsou nafukovací.

Petr Přeučil – Také u Petra Přeučila je možné, že bude pokračovat v Litoměřicích. Nebylo by překvapením, kdyby se vrátil do Mostu. Nechme se překvapit.

Jan Křivohlávek – Další z řady hráčů, kterému kariéru zkomplikovalo zranění. Čtyřikrát v řadě hrál semifinále, pověst štístka by mu mohla při shánění práce pomoci. Rychlý útočník je havířovským odchovancem, návrat domů by třeba jeho kariéru restartoval. 

Ondrej Šedivý – Který prvoligový tým by ho nechtěl... Hráč jeho kvalit ale zaslouží štědrou odměnu.

Ivan Rachůnek – Předloni koketoval s Prostějovem, nakonec odešel do Švýcarska. Bývalý reprezentační útočník nezažívá nejpovedenější období kariéry a střídá kluby. Ve WSM Lize ho pravděpodobně příští sezonu neuvidíme.

Roman Maliník už v Havířově pokračovat nebude. V základní části zapsal 24 kanadských bodů (7+17).

Roman Maliník už v Havířově pokračovat nebude. V základní části zapsal 24 kanadských bodů (7+17). | Foto: Karel Vaculík, hc-havirov.cz

Poznámka: Je možné, že některá zvučná jména v seznamu chybí. Týmy Mostu nebo Frýdku-Místku totiž nezveřejnily soupisky. Stejně tak je možné, že řada hráčů už je na smlouvě někde domluvená, jen zatím nevyšlo najevo kde.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz