Hráči z Východu budou na kempu usilovat o práci, povzbudí je Jaškin?

Foto: hcdukla.cz

9. června 2016, 15:03

Václav Jáchim

Hráli Kontinentální ligu, případně MHL nebo ruskou vyšší ligu, v příštích dnech přijedou na kemp do Velkých Popovic, kde se pokusí získat práci v našich elitních soutěžích. Zhruba 50 hokejistů z Ruska, Běloruska, Ukrajiny a Kazachstánu napne síly, aby přesvědčila tuzemské trenéry a činovníky, potažmo zástupce WSM Ligy či jiných soutěží. Společný pobyt startuje o víkendu a potrvá dva týdny, v tom druhém by mezi účastníky mohl údajně zavítat i Dmitrij Jaškin.

Útočník St. Louis nedávno ukončil sezonu, pořadatelé ho pozvali, aby s hokejisty z východních končin strávil krátký čas. Bojovník Blues, jenž byl nominován do české reprezentace pro Světový pohár, může jít příkladem, v kempu se tak hvězdní borci neukáží. Někteří ovšem mají co nabídnout.

Alexander Titov nedávno působil u Pirátů z Chomutov, útočník Alexej Alexejev (na snímku) má na kontě 19 utkání za Jihlavu. Kempu se zúčastní třeba Marat Zaripov, jehož bratr Danis je hvězdou Magnitogorsku, na ledě se bude potit syn Sergeje Gomoljaka, manažera Traktoru Čeljabinsk. Zadák Roman Tatalin sehrál 84 duelů za Podolsk a Spartak Moskva, Dmitrij Bojčuk zase koketoval s Dynamem Moskva a krátce nahlédl do ruské dvacítky.

Cíl kempu je jasný - hráči jednak získají možnost zapracovat na kondici a dalších činnostech, především ovšem mohou předvést umění před zástupci českého hokeje i některých zahraničních lig. Na dvě modelová utkání, jež ve Velkých Popovicích proběhnou 20. a 22. června, mají přijet trenéři předních tuzemských klubů, ale také týmů ze Slovenska, EBEL, Kazachstánu a podobně.

Hlavním organizátorem je Alexander Chrapak, v minulosti činovník juniorů Patriot Budapešť v MHL, hlavním koučem bude někdejší obránce a ruský reprezentant Artur Okťabrjev. Nedávný asistent v Admiralu Vladivostok má k blízko k našemu hokeji, hovoří česky a místní prostředí dobře zná. Kromě výše uvedených hokejistů nastoupí do kempu rovněž brankář Fjodor Kukin, který chytal za druholigové Klatovy a měl smlouvu s Plzní. Nyní bude i on usilovat o další angažmá.

Posily u východních končin nejsou pro české kluby až tak lákavé, i když poslední dobou několik takových hráčů dorazilo. V Chomutově hráli zmíněný Titov a posléze Sergej Pereťagin, v Kladně angažovali Arťoma Ternavského. Kromě Alexejeva nastupoval za Duklu Jihlava rovněž Alexander Grebeňuk. Zaujme na kempu ve Velkých Popovicích někdo další?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz