Jubilant Kubiš zničil Spartu a dostal hrazdu od Barinky: Taková férovka

Foto: Roman Turovský, hokej.zlin.cz

31. prosince 2016, 16:35

Adam Bagar Jakub Kudláč

Už doma proti Liberci podali velmi povedený výkon, ale vzrůstající formu potvrdili bodově až na Spartě. Hokejisté Zlína před takřka devíti tisíci fanoušky slavili překvapivě jasnou výhru 3:0. I díky 36 zákrokům brankáře Libora Kašíka a dvěma trefám Pavla Kubiše, jenž sehrál jubilejní 600. zápas mezi elitou. "Pro někoho to možná není ohromné číslo, ale já z něj mám radost! Dvojnásobnou se dvěma góly a výhrou na kontě," přiznává zlínský útočník.

Berani o triumfu v pražské O2 areně rozhodli už dvěma góly v prvním dějství. "Sice jsme vedli 2:0, ale podle svých představ jsme určitě nehráli. Sparta nás přestřílela, jenže my jsme skoro z každé rány dali gól. Byla to taková šťastná třetina," culí se útočník Pavel Kubiš. A za pravdu mu dávají statistiky, vždyť berani za úvodních dvacet minut vyslali na Pöpperleho branku pouhých pět střel. "Vytěžili jsme z minima maximum," přiznává.

"Bodově se mi daří, ale i když to vyzní divně, hokej mě občas bavil daleko víc v předchozích sezonách. Nestrávil jsem na ledě tolik času, ale zase jsme hráli na špici."

Pražané byli střelecky po celý zápas jasně aktivnější, soupeře přestříleli 36:14, jenže všechny jejich pokusy končily na jistém Liboru Kašíkovi. "Musím uznat, že zachytal zase famózně," hlásí Kubiš po volejbalovém triumfu 3:0. "Jsou to moc důležité tři body, protože na Spartě, ať už to je v Holešovicích nebo v O2 areně, se vyhrává těžko. I kdyby se Spartě nedařilo, tak bude moc silná," má jasno už jednatřicetiletý autor dvou branek.

Pavel Kubiš skóroval především díky důrazu na brankovišti. Jubilejní desátou trefou v sezoně přidal pojistku do prázdné sparťanské klece, ale ještě předtím dotlačil kotouč za Pöpperleho záda. "Těžko budu dávat nějaké hezké branky. U té první jsem ani pořádně nevěděl, že jsem dal gól, protože jsem dostal od Barinky hrazdu na krk. Bylo to od něj hodně zbytečné, taková férovka," usmívá se ironicky zkušený zlínský hokejista.

Ten sehrál jubilejní šestisté utkání v Tipsport extralize. "Věděl jsem o tom, ve čtvrtek mi to volal bratránek a gratuloval mi. Docela mě překvapuje, že jsem vydržel tak dlouho. Pro někoho to možná není ohromné číslo, ale já z něj mám radost. Dvojnásobnou tím, že jsem vstřelil dvě branky a vyhráli jsme," vypráví útočník Pavel Kubiš, který prožívá asi nejpovedenější sezonu ve své dosavadní kariéře. Na kontě má už 20 bodů (10+10).

"Je pravda, že se mi bodově daří, ale i když to vyzní divně, tak hokej mě občas bavil daleko víc v předchozích sezonách, v nichž jsem na ledě nestrávil tolik času. Ale zase jsme hráli na špici. Hrál jsem sice jenom deset minut na zápas, ale měl jsem radost, že se týmu dařilo. Poslední tři roky se pořád plácáme nahoru dolů a hrát dole je psychicky náročné," přiznává Kubiš. Jeho tým se triumfem na Spartě posunul do nejlepší desítky.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz