Kladno zahájilo přípravu. S Ptáčkem, ale bez Bílka a dalších

Foto: Benyho galerie

Rytíři se už chystají na nadcházející prvoligovou sezonu. Na prvním tréninku letní přípravy se Pavlu Paterovi hlásilo 14 hráčů. Zatím bez posil, které klub oznámí až v květnu.

Kladno po druhém čtvrtfinálovém selhání za sebou znovu obmění sestavu. Její podobu naznačil čtvrteční trénink. Krom již avizovaného brankáře Lukáše Cikánka a mladíků Kehara, Redlicha a Machače se jej zúčastnili Ptáček, Růžička nebo junioři Havlůj, Matula, Zelingr a Hajný. 

Ihned po vypadnutí Kladna bylo jasné, že v další sezoně nemohou Rytíři počítat s Davidem Stachem. Rekordman WSM Ligy se stal posilou Plzně. Smlouvu nemají ani Michal Gutwald, Jan Dalecký, Jakub Strnad nebo Vítězslav Bílek, autor 45 branek z loňské sezony. Spekuluje se tak o jeho odchodu. Dalšími hráči, kteří na Kladně zřejmě skončí, jsou Denis Kindl a Jurij Repe. Ti patří Třinci, kterému do WSM Ligy postoupila farma z Frýdku-Místku. 

Nejasná je situace u Brendona Nashe, Václava Skuhravého a Lukáše Mensatora. Jejich absence na čtvrtečním tréninku může mít logické vysvětlení. V případě Kanaďana Nasha se nabízí rodinné důvody, Skuhravý zase potřebuje volno po náročné baráži, ve které pomohl Karlovým Varům k záchraně. Každopádně kontrakt s Kladnem nemají.

Přípravu podle očekávání nezahájil ani třetí nejproduktivnější Rytíř uplynulé sezony Jan Rudovský, jemuž nebyla uplatněna opce ve smlouvě. Už s předstihem klub avizoval, že končí Tomáš Pitule, David Dvořáček, Michal Lukáč, Vojtěch Šilhavý, Arťom Těrnavskij, Václav Kolářík a Martin Čurda.

Mezi fanoušky se spekuluje o jejich náhradě – zejména v souvislosti s příchody veteránů Petra Tona, Tomáše Kaberleho, Petra Tenkráta nebo Jiřího Burgra. V případě prvního jmenovaného bude jasno až v létě, nejprve si musí rozmyslet, zda chce ve své kariéře vůbec pokračovat.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz