Klepiš: Hrát s Jágrem? Svazovalo mě to, ale už vím, co chce

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

28. dubna 2015, 15:30

Adam Bagar

Třinecký útočník Jakub Klepiš bude pravděpodobně jediným finalistou elitní tuzemské soutěže, jenž se ukáže na světovém šampionátu v Praze a Ostravě. Zkušený hokejista musel bleskově zapomenout na prohranou bitvu s Litvínovem a soustředit se už jen na národní tým, v němž tvoří velmi údernou formaci po boku Jana Kováře i legendárního Jaromíra Jágra. "Domluvili jsme se s Honzou Kovářem, že by se mohl Jarda tentokrát naladit na nás," usmívá se třicetiletý útočník, který už s Jágrem hrával v Omsku.

Hořkost z finálové porážky rychle nahradilo nadšení. Jakub Klepiš se totiž připojil k českému národnímu týmu jako jediný z finalistů. "Neměl jsem vůbec žádné signály a ani jsem nevěděl, ve které formaci bych hrál," přiznává třinecký útočník, který tak hodil prohru s Litvínovem bleskově za hlavu. "Musím se soustředit na národní tým, únavu jsem rovněž odhodil úplně stranou," přiznává Klepiš.

"S Honzou Kovářem jsme se domluvili, že by se měl Jarda Jágr naladit na nás."

Ten aktuálně hrává ve druhé formaci po boku produktivních borců Jana Kováře a Jaromíra Jágra. Hlavně s druhým jmenovaným se už dost dobře zná, především kvůli angažmá v ruském Omsku, kde spolu hráli v jedné lajně. "Oprášíme všechny staré zvyky, pokud jsme tedy nějaké měli. Jarda Jágr nevypadá na tréninku vůbec špatně, tak doufám, že to bude stejné i v zápasech," culí se.

Hrát s Jágrem? V Omsku mě to svazovalo, ale teď už vím, co potřebuje

Hrát s Jágrem v jednom útoku, to není vůbec žádná procházka růžovou zahradou. Pro jeho spoluhráče je mnohdy těžké naladit se na vlnu, kterou legendární útočník vyžaduje. "S Honzou Kovářem jsme se domluvili, že by se tentokrát měl naladit on na nás," usmívá se Klepiš. "Samozřejmě je to s ním těžší hrát. Ale zase každému se to nepoštěstí a ceníme si toho," pokyvuje uznale Klepiš.

Ten když v Omsku nastupoval po boku Jágra, nebyl úplně ve své kůži, ale dnes už je ostříleným borcem, který dokáže třiačtyřicetileté hvězdě vyhovět. "Tehdy mne to opravdu svazovalo. Bylo to trošku jiné, ale nyní už vím, co Jarda chce nebo kde se zrovna pohybuje. Je to pro mě jednodušší než v Omsku. Předtím jsem ho hledal v každé situaci a chtěl mu vyhovět," přiznává útočník Klepiš.

U obou nevím, kdy dostanu puk. Budu muset hrát s hokejkou na zemi

Někdy ho jeho reprezentační parťáci dokáží překvapit i nahrávkami. "U obou nikdy nevím, kdy dostanu puk, takže asi budu muset hrát s hokejkou na zemi," směje se třicetiletý hokejista, který doufá ve výbornou spolupráci celé formace. "Všichni tři si musíme vyhovět. Vím, že na Jardovi asi nebude tolik bránění jako na mě nebo na Honzovi. Je ve výborné formě, na Floridě hrál neskutečně."

Tam měl po boku mladé hokejisty. "Tady je mladý kluk jenom jeden, Honza Kovář," culí se docela čerstvý třicátník. A ten kvituje i výběr trenérů, kteří zvolili kapitánem Jakuba Voráčka. "Čekal jsem, že budu já, ale vyvinulo se to jinak," usmívá se. Pak ale nasadí vážnější tón. "Jsme kamarádi a určitě to je dobrá volba. V celé sezoně podával výborné výkony. Věřím, že nás potáhne," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz