Kometa i Chomutov posilují útok: Do Brna míří kanonýr Pavel Brendl, Pirátům pomůže Mark Bomersback

Základní část Tipsport extraligy se blíží ke své polovině, jednotlivé kluby reagují na aktuální výsledky a postavení v průběžné tabulce. Velice aktivní byli na přestupovém trhu v posledních týdnech zástupci Chomutova, kteří nyní představili další zajímavou posilu. Do poloviny prosince klubu pomůže útočník Mark Bomersback, jenž utkvěl v paměti fanoušků díky svému působení v Plzně. Potíže v ofenzivě řešila i brněnská Kometa, která získala z Pardubic na měsíční hostování kanonýra Pavla Brendla (na snímku).

Představitelé Chomutova reagují na nelichotivé postavení mužstva v průběžné tabulce. Piráti zaujímají poslední příčku, na třinácté Karlovy Vary navíc ztrácí osm bodů. Vedení Pirátů proto v uplynulém období získalo gólmana Martina Růžičku, obránce Jana Nováka a útočníka Josefa Straku. Nyní Severočeši hlásí další zajímavou posilu, s klubem se totiž dohodl na spolupráci Mark Bomersback.

Kanadský útočník se do tuzemské nejvyšší soutěže vrací po více než třech letech, kdy oblékal dres Plzně. Na západě Čech se důraznému bruslaři dařilo, v sedmačtyřiceti odehraných zápasech nasbíral čtyřiačtyřicet kanadských bodů za devatenáct branek a pětadvacet asistencí. Bomersback se bleskově zařadil mezi oblíbence plzeňských fanoušků, bodově se prosadil i v následném play off.

Nyní se pokusí na předchozí výkony navázat v dresu Chomutova. Jednatřicetiletý rodák z Rochesteru se s klubem dohodl na spolupráci do poloviny prosince, kdy je na programu reprezentační pauza pro ruský Channel One Cup. "Ve čtvrtek po tréninku by měl Bomersback podepsat smlouvu a transfer kartu. My následně budeme řešit náležitosti s kanadskou federací," informoval generální manažer klubu Jaroslav Veverka.

Bomersback už s Chomutovem trénuje, do čtvrteční předehrávky 25. kola proti Plzni však kanadský bruslař nenastoupí. "Byli bychom rádi, aby se vše stihlo do neděle, kdy hrajeme v Kladně," uvedl Jaroslav Veverka. Bomersback po odchodu z Plzně hájil barvy ruského Novokuzněcku, následně působil ve finské Raumě a švýcarském Langnau, kde však odehrál pouze dvanáct zápasů.

Potíže v ofenzivě řeší rovněž brněnská Kometa. Svěřenci trenéra Vladimíra Kýhose v posledních třech zápasech nebodovali, navíc ve stejném obdoví vstřelili pouze tři branky. Moravané proto získali na měsíční hostování z Pardubic kanonýra Pavla Brendla. "rotože máme zraněného Jakuba Svobodu i Libora Pivka, rozhodli jsme se pro posílení útoku," vysvětlil majitel klubu Libor Zábranský.

Brendl v minulém ročníku odehrál za Pardubice dvacet zápasů, ve kterých ale posbíral pouze osm kanadských bodů. Přesně před rokem však zkušeného bruslaře postihla trombóza, po které stihl odehrát už jen poslední dvě kola a následné předkolo play off. V novém ročníku už se do kádru trenéra Zdeňka Venery nevešel. "Od Pavla Brendla si slibujeme hlavně zvýšení naší produktivity," řekl jasně Zábranský.

zajímavému přesunu se schyluje mezi konkurenčními celky Pardubic a Mountfieldu. Hradecký klub by měl posílit zkušený útočník Josef Marha, jenž se v létě vrátil do Čech po dlouholetém působení v NHL a švýcarském Davosu. "Pardubice nám Josefa Marhu nabídly. Jsme ve fázi, že jednáme s ním a s jeho agentem. Už delší dobu se netajíme tím, že sháníme centra. Když se nabídla možnost získat Josefa, šli jsme do toho," uvedl generální manažer hradeckého klubu Aleš Kmoníček pro iSport.cz.

Marha už údajně souhlasil s angažmá v Mountfieldu, kde si však finančně pohorší. Právě v Hradci Králové však Marha s hokejem začínal, navíc zde stále bydlí. Vedení Pardubic by naopak Marhovým odchodem ulevilo napjatému rozpočtu, zkušený útočník se navíc neprosazoval tak, jak Východočeši očekávali. Ve dvaadvaceti odehraných zápasech vstřelil sedmatřicetiletý bruslař pouze dva góly, ke kterým přidal čtyři nahrávky.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz