Kundrátek o své první trefě: Kluci mi to naservírovali na zlatém podnose

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

20. prosince 2015, 17:22

David Jahoda Adam Bagar

(MOSKVA, od našeho zpravodaje) Česká hokejová reprezentace za sebou má skvělý turnaj. Domácí zápas s Finy se jí sice nepovedl, jenže následně Češi porazili Švédsko, výkon pak vygradoval v nedělním třaskavém souboji proti domácím Rusům. Svěřenci trenéra Vůjtka zdolali silnou sbornou 4:2 a mohlo se radovat z druhé výhry na Poháru prvního programu. Pod výhru nad sbornou se podepsal i obránce Tomáš Kundrátek, který se mohl radovat ze své premiérové trefy v národním týmu.

Branka Tomáše Kundrátka byla nesmírně cenná. Rusové totiž byli na koni, otočili vývoj zápasu a  moskevský Ledový palác praskal ve švech. V tom se ale po krásné akci trefil Kundrátek, který se postaral o vyrovnání.

„Vyvezli jsme puk z obraného pásma. Kovy (Jan Kovář – pozn. red) to skvěle nahrál Gulimu (Milan Gulaš – pozn. red), který to udělal neskutečně. Dal mi puk do prázdné brány. Já jsem to tam potom už jenom zavěsil. Kluci mi to naservírovali na zlatém podnose,“ komentoval svou první branku v reprezentačním dresu.

>> Skvěle! Češi v ruském pekle srazili sbornou, sahají po výhře na turnaji

Přerovský odchovanec zamířil naprosto přesně, napálil zadní tyčku, od které puk rychle vylétl ven. Rozhodčí rozpažil, jenže po konzultaci u videa bylo jasné, že Kundrátek o premiérovou branku nepřijde. „Trefil jsem to přímo do víka, zadní tyčku. Kotouč ale hned vyletěl, proto rozhodčí nevěděli, jestli to bylo v brance,“ řekl. Kundrátek si byl ale jistý: „Já jsem ihned věděl, že to gól byl. Neměl jsem z toho obavy,“ doplnil svou výpoveď.

Český tým hrál od začátku výtečné utkání. Rusové, kteří bažili po úspěchu na domácím turnaji, se nestačili divit, jak s nimi chvílemi Vůjtkovi svěřenci točili. „Máme velkou radost, je super, že jsme Rusy porazili. Byl to skvělý zápas, k vidění bylo v postatě všechno, co k hokeji patří. Jsme moc rádi za to, jak to dopadlo. Hráli jsme perfektně,“ pochvaloval si zadák, který si v dresu Washingtonu vyzkoušel NHL.

„Dal mi puk do prázdné brány. Já jsem to tam potom už jenom zavěsil. Kluci mi to naservírovali na zlatém podnose,“

Poprvé v sezoně se českým hokejistům povedlo dát gól v první dvacetiminutovce, během tří minut druhé periody ale Rusové, kteří netradičně nastoupili v modrém, dokázali vývoj duelu převrátit. „Druhý gól byl pro nás takový smolný, Rusové při něm měli trochu štěstí. My jsme ale naštěstí nepoložili, a posléze vývoj utkání za chvíli otočili. Ve třetí třetině jsme si to potom pohlídali,“ liboval si Kundrátek, jež nastupoval po boku Michala Kempného.

Zadák lotyšské Rigy se ohlédl za celým turnajem, který mají Češi šanci vyhrát, pokud Švédové oberou o body Finsko. „Turnaj byl skvělý. Jen škoda, že nám to nevyšlo v O2 Areně před domácím publikem. Ale takový je hokej. Naštěstí jsme se zvedli,“ řekl Kundrátek, kterého mrzela porážka před vyprodanou arénou.

 >> Výkony nad našimi možnostmi! září Vůjtek. Překvapili ho hráči z extraligy

Národní tým ukázal, že může hrát i bez svých největších opor. V situaci, kdy se trenéru Vůjtkovi omluvilo několik hráčů, se týmu příliš nevěřilo. Čechům se navíc ulevilo, že po neúspěšném finském turnaji Karjala dokázali zaznamenat dvě tříbodová vítězství.

„Věděli jsme, že hrajeme dobře, ale nepadá nám to tam. Zaměřili jsme se na to, abychom chodili více do branky a více stříleli. Myslím, že jsme i Rusy přestříleli, minimálně v první a druhé třetině. Hráli jsme opravdu dobře, Furšák (Dominik Furch – pozn. red.) navíc výborně chytal,“ podotkl na závěr pětadvacetiletý obránce.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz