Maxwell má nového parťáka, do Pardubic se vrací brankář Růžička

Foto: Jan Jedlička, hcpce.cz

7. června 2016, 14:19

Adam Bagar

Fanoušci pardubického Dynama znají složení brankářské dvojice pro novou sezonu 2016-17. Brandonu Maxwellovi, jenž v uplynulém ročníku patřil k největším oporám východočeského týmu, bude nově vypomáhat Martin Růžička. Ten se do Pardubic vrací takřka po třech letech, které strávil v Chomutově a Mladé Boleslavi. „Při vzájemných rozhovorech jsem z něho cítil velkou touhu vrátit se,“ prozrazuje generální manažer Pavel Rohlík.

Martin Růžička je gólman v produktivním věku. Pokud chceme v sezoně uspět, musíme do ní jít s kvalitní brankářskou dvojicí. Duo Brandon MaxwellMartin Růžička naše požadavky podle názoru mého i hlavního trenéra Petera Draisaitla splňuje,“ líčí generální manažer Pavel Rohlík, který mohl devětadvacetiletého brankáře přivítat zpátky na východě Čech takřka po třech sezonách.

Hubáček se vrací do extraligy! Kometa má smůlu, ulovily ho Pardubice »

Růžička je odchovancem pardubického klubu a do prvního mužstva poprvé nakoukl přesně před deseti lety. V sezoně 2009-10 kryl záda legendárnímu Dominiku Haškovi a v roli týmové jedničky přispěl dva roky nato k zisku šestého mistrovského titulu v klubové historii. Poslední tři sezony však strávil v konkurenčních klubech, nejdříve hájil barvy chomutovských Pirátů a posléze také Mladé Boleslavi.

"Zájem mateřského klubu mě velmi potěšil, z celé organizace cítím velké odhodlání do příští sezony."

Dohromady mezi tuzemskou elitou odchytal 265 utkání s průměrem 2,66 inkasované branky na zápas a procentuální úspěšností zákroků 91,30. Teď může svá čísla vylepšit v Pardubicích. „Zájem mateřského klubu, kde jsem vyrostl, mě velmi potěšil. Jsem rád, že se mohu vrátit do Pardubic. Z celé organizace cítím velké odhodlání do příští sezony a vážím si, že u toho mohu být,“ hlásí ke svému návratu.

Máme nejlepší fanoušky v Evropě, tvrdí Maxwell. V Pardubicích je doma »

Východočeský klub už dříve lovil dost zajímavé posily. Z Mladé Boleslavi přišla letka Martin Rýgl, Tomáš Klimenta a Michal Bárta. Dalšími posilami se stali nadějný bek Josef Zajíc, Kanaďan Justin Hodgman, následován krajanem Nicholasem Schausem a největší peckou je jistě nedávný příchod Petra Hubáčka. Naopak Dynamo opustil mimo jiné brankář Miroslav Kopřiva, o nějž se údajně zajímají Košice.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz