Motor v baráži ztrácí. O extraligu ještě budeme bojovat, velí Semrád

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Budějovický Motor mohl být žolíkem v baráži o extraligu, ale po neúspěšných vystoupeních v Olomouci a doma proti Slavii mu zbývá pouze role outsidera. Jihočeši na chvostu tabulky s pětibodovou ztrátou za svými konkurenty sice ještě neztratili naději na postup, ale v závěrečných čtyřech kolech už si nemohou dovolit žádné zaváhání. „Nemyslíme na nic jiného, než jak vyhrát příští zápas,“ říká odhodlaně obránce Martin Semrád.

Zatím poslední duel v 8. kole na domácím ledě se Slavií byl pro budějovický tým hodně nešťastný. Pražané se v nacpané Budvar aréně s nimi nepárali a již po jednadvaceti vteřinách otevřeli skóre. Vyplatilo se jim agresivní pojetí první útočné formace vedené maďarským reprezentantem Jánosem Vasem, jemuž na přesnou střelu přihrávali „řemeslníci“ Sklenář s Bednářem. „Chybovali jsme. Tohle musíme omezit. Když to budeme opakovat, tak se připravíme o šanci na vítězství,“ uvědomuje si čerstvě čtyřiadvacetiletý Semrád.

Prakticky celý zbytek první třetiny se Jihočeši probírali z úvodního šoku a často se jenom bránili. Šanci na vyrovnání měl Tomáš Nouza, ale většina dramatických okamžiků se odehrávala před brankářem Bláhou. Budějovický gólman v závěru dostal dvě trestné minuty, když se vrhl pod nohy Tomáši Vlasákovi a proměnil ho v parašutistu. Do druhé třetiny šli Jihočeši ve čtyřech, po faulu Adama Přibyla byli záhy ve třech a zkušený Tomáš Vlasák po spolupráci s Valachem a Bednářem zužitkoval dvojnásobnou převahu.

"Čím je lepší soupeř, tím méně chyb si můžeme dovolit."

Motor znovu inkasoval velmi rychle po zahájení třetiny, což se mu stalo v uplynulé sezoně vícekrát. „Možná se dneska vrátil tenhle nešvar. Ale není to o tom, že bychom si nedávali bacha. Myslím, že každý z nás se koncentruje na sto procent. Je tam prostě lidský faktor a vznikne chyba. Ověřili jsme si, že s týmy v baráži jsme schopní hrát, ale na tyhle chyby si musíme dát pozor. Jenom když se jich vyvarujeme, může přijít úspěch,“ má jasno důrazný bek, jenž se vrátil do sestavy po jednozápasové zdravotní absenci.

Svěřenci Petra Rosola a Radka Bělohlava skutečně předvedli, že jsou konkurenceschopní. Přes nepřízeň osudu postupně se Slavií srovnávali krok, v přesilovce dali kontaktní gól z hole Dana Růžičky a v závěru prostředního dějství doslova bombardovali slávistickou klec. Ve 45. minutě využili svoji druhou přesilovku zásluhou Davida Kuchejdy, jenže vyrovnaný stav udrželi pouhých dvacet devět vteřin. Nerozebrali si správně protihráče a znovu je potrestal János Vas ve spolupráci s Jaroslavem Bednářem.

Jihočechy postihla stará nemoc, takhle už své fanoušky zklamali mnohokrát. „Měli jsme na to, abychom otočili skóre, ale když dáme gól, tak si nemůže dovolit tak rychle znovu inkasovat,“ krčí rameny Martin Semrád, jenž v rychlém sledu událostí ani nestačil pořádně zaregistrovat, kde tentokrát vzniklo tragické selhání. „Opravdu pořádně nevím, jak se to semlelo. Byli jsme v útočném pásmu a vzápětí se to otočilo, hrálo se u nás a dostali jsme gól. Bylo to rychlé, musíme si prohlédnout video. Sám jsem velmi zvědavý, co se přihodilo,“ svěřuje se upřímně.

Aby toho nebylo málo na jeden hokejový večer, vybrali si Budějovičtí ještě další nešťastné okamžiky. Faulující Pražané Stránský s Bednářem jim nabídli 98 vteřin přesilovky pět na tři, kterou však hráči Motoru zahodili. Obléhání bylo sice vytrvalé, ale statické. A když se domácí tým nadechoval k závěrečnému náporu, nechal nebezpečného Jaroslava Bednáře projet celým kluzištěm a vstřelit pečetící gól.

„Čím je lepší soupeř, tím méně chyb si můžeme dovolit,“ má jasno Martin Semrád. „Slavia je za námi, poučíme se a teď už nemyslíme na nic jiného, než jak vyhrát další zápas. Bojovat o postup do extraligy, to je náš cíl. Budeme se o to snažit do poslední chvíle a necháme na ledě všechno,“ vzkazuje příštímu soupeři, kterým budou na budějovickém ledě v neděli 12. dubna chomutovští Piráti.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz