Na Kanadu bez zraněného Klepiše. Chytat bude Pavelec, vrací se Hertl

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

4. května 2015, 12:15

Adam Bagar

Podle očekávání se proti Kanadě postaví do branky Ondřej Pavelec, jenž už v sobotu dochytal zápas s Lotyšskem a teď bude čelit ofenzivní smršti kanadských hvězd, které ve dvou zápasech na MS vstřelily neuvěřitelných šestnáct branek. O pikantní bitvu, jíž bude znovu přihlížet sedmnáct tisícovek fanoušků, přijde zraněný útočník Jakub Klepiš. "Má naraženiny, dáme mu volno," prozrazuje Ondřej Weissmann po dopoledním rozbruslení. Naopak Tomáš Hertl a Jakub Nakládal už jsou v pořádku a večer nastoupí.

Kromě Jakuba Klepiše však národní tým nastoupí v kompletním složení. "Vrací se Tomáš Hertl a Kuba Nakládal je rovněž v pohodě," prozrazuje Weissmann s tím, že reprezentanti večer proti Kanadě naskočí v pozměněném složení. "Pořád zkoušíme, máme před sebou ještě hodně zápasů a navíc si je vynucují také drobné šrámy," hlásí. "Ale obrana je stejná, sedmým bekem bude Krejčík," doplňuje Weissmann.

Červenka do první formace, Hertl k Novotnému a Smoleňákovi

Zato v útoku lze čekat změny. Do elitní pětky se k Voráčkovi a Sobotkovi dostal Červenka, zraněného Klepiše nahradí ve druhé formaci Martin Erat a ve třetí pětce se k Novotnému i Smoleňákovi posunul Tomáš Hertl. Čtvrtá formace pak zůstává beze změn. A pořádně se mezi fanoušky řešil hlavně post brankáře. "Chytat bude Pavelec," oznamuje stroze trenér Weissmann, jenž byl už sdílnější ohledně hráčů NHL.

Mimo jiné potvrdil, že obránce Marek Židlický český tým definitivně neposílí. "Má zákaz od lékařů, otřesy mozku jsou složitější a nedá se to obejít," mrzí Weissmanna. Trenéři české družiny se pomalu začínají zajímat také o Tomáše Plekance, jehož Montreal prohrává už 0:2 v sérii s Tampou Bay. "Nechceme ho moc zatěžovat, nedělá se to, ale jsme v jemném kontaktu. Může se stát cokoliv," přiznává Weissmann.

Na videu se koukneme, jaké mají Kanaďané dresy nebo kalhoty

Ale zpátky ke Kanaďanům, kteří zatím vypadají v Praze parádně, v prvním zápase zdolali Lotyšsko 6:1 a ve druhém zapsali hladké vítězství 10:0 nad Německem. "Nevystrašilo nás to a doufám, že ani naše hráče ne. Každý zápas je jiný," přiznává Ondřej Weissmann, jenž pokračuje v odlehčeném duchu. "Na videu se koukneme, jaké mají třeba dresy či kalhoty," usmívá se zkušený asistent kouče Vladimíra Růžičky.

"Nebylo tam toho moc k vidění, protože měli moc jednoznačné zápasy, při kterých soupeři povolili. To není to, co jsme potřebovali, ale nějaké věci si ukážeme. Musíme se na zápas dobře připravit. Věřím, že budeme úspěšní," říká odhodlaně Weissmann. A jak tráví chvíle před večerní bitvou? "Povídáme si a rozebíráme nějaké věci. Dáme si venku kávu a občas se i natáhneme a zabereme," směje se kouč na závěr.

Předpokládaná sestava české reprezentace proti Kanadě:

Pavelec – Němec, Hejda, Nakládal, Kolář, Jordán, Čáslava, Krejčík – Voráček, Sobotka, Červenka – Jágr, Jan Kovář, Erat – Hertl, Novotný, Smoleňák – Simon, Koukal, Zaťovič.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz