Nohy jsme měli asi někde na cestě z Ostravy, zlobí se Radek Duda

Foto: hokejkv.cz

KV Arena už není nedobytnou tvrzí. Karlovarští hokejisté se přes špatnou bilanci na hřištích soupeřů mohli v počítání bodů k postupu na vyšší tabulkové stupně spolehnout na dobrou domácí formu. Jenže i ta už vyprchala a Energie padá ke dnu extraligové tabulky. Příkladem v poklesu kvality předváděné hry na vlastním hřišti bylo i úterní západočeské derby, které dostalo náboj až v poslední třetině, když ve 45. minutě energetici snížili na 1:3. Víc už toho ale nestihli, a tak si hosté odvezli všechny body.

Problém zápasů venku se přenesl i do karlovarské arény. Energie nedává góly a často se dostává do situace, že hned v první třetině prohrává. „Tohle se nám nemůže stávat. Je to pořád stejné, dostaneme gól a pak se trápíme na nějakou dramatizaci průběhu. S průměrem dvou vstřelených gólů na zápas si nemůžeme dovolit začínat znevýhodnění,“ tvrdí kapitán Energie Radek Duda.

"Prohrávali jsme už ve dvanácté minutě o dva góly a bohužel nemáme tým na takové obraty."

Ten hledal problémy hlavně v nasazení týmu. „Před zápasem jsme si řekli, že budeme prvních deset minut napadat a hned z prvního útoku jsme dostali branku. Druhou pak ve dvanácté minutě a celá snaha byla tatam. Prohrávali jsme o dva góly a bohužel nemáme tým na takové obraty,“ smutnil po zápase Duda.

Energie k úternímu derby nastoupila po dlouhé cestě z Vítkovic, kde v neděli prohrála 2:3. I výkon domácích hokejistů nasvědčoval tomu, že nebyli čerství. V prvních dvou třetinách často nestíhali a Plzeň využívala lepší fyzické připravenosti k převaze, jež ústila až ke třem vstřeleným brankám.

„Nevím, zda jsme měli nohy někde na cestě z Ostravy. Musíme udělat vše pro to, abychom byli na každý zápas stoprocentně připravení, pak máme šanci se o body poprat,“ řekl Duda, který byl ve třetí třetině u tlaku, z něhož vstřelil Petr Koblasa gól.

Za stavu 0:3 z pohledu karlovarského celku dokonce domácí fanklub začal vyvolávat chorály „My chceme Vary!“ a „Vlčí smečka“. Druhý z pokřiků se vztahuje k juniorskému týmu Energie, který byl v minulém týdnu nucen z finančních důvodů odstoupit z ruské Mládežnické hokejové ligy.

Až v poslední třetině začal domácí tým hrát a konečně zatlačil Plzeň před její brankou. Energetici mají navíc dlouhodobě problémy s přesilovkami, takže ani ty, přestože jich bylo v utkání devět, ve snaze vstřelit nějaké další góly, nepomohly.

Sestřih z utkání Karlovy Vary – Plzeň

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz