Nula? Kdo by to neměl v hlavě, říká Sedláček. Herman parťáky nehecoval

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

21. října 2018, 19:58

Michal Sedláček

Z posledních pěti zápasů dokázal Zlín hned čtyři vyhrát. I díky tomu se Berani posunuli v tabulce na dostřel elitní šestky a na svém kontě mají pro ně velmi příznivých osmnáct bodů. Utkání proti Olomouci rozhodli dva jmenovci: dva góly ševců vstřelil útočník Pavel Sedláček a sedmatřicet střel plus čisté konto vychytal gólman Jakub Sedláček.

“V první řadě je to důležité vítězství. Jestli to bylo 4:2, nebo 4:0, je už jedno. Samozřejmě pro gólmana je to krásné, ale tři body jsou nejdůležitější,” komentoval svou první nulu v sezoně Jakub Sedláček. “Olomouc byla celý zápas nepříjemná. Byly jsme na ni připraveni, věděli jsme zhruba, jak to může hrát a zvládli jsme to,” těšilo zlínského gólmana.

Kohouti Berany přestříleli a Sedláček se musel činit. Převedl několik těžkých zákroků a hlavně díky němu mohl Zlín po utkání slavit. “Nehráli jsme úplně ideálně do obrany. Měli tam pár šancí, kdy tam byl volný hráč, ale my s tím máme problémy skoro každý zápas. Musíme se toho vyvarovat. Teď jsme to sice ubránili, ale nemusí to tak být příště. Musíme se na to podívat a zlepšit se v tom,” nabádá spoluhráče zlínský brankář.

Až do posledních sekund se tak osmadvacetiletý gólman musel klepat o svůj čistý štít. “Kdo by to neměl v hlavě. Tak to má asi každý gólman, že na to vyčkává. Olomouc ale kousala do posledních sekund, takže jsme museli hrát do konečného hvizdu,” potvrzuje. Nakonec se však on i celý Zlín dočkal a za dva domácí víkendové duely si ševci připsali plný počet bodů. “Je to parádní. Škoda, že jsme neuhráli výhru i v Chomutově, tam jsme odehráli dobrý zápas, ale dostali jsme góly z nešťastných dvou tečí. Jsem ale rád, že jsme formu potvrdili z těch dvou zápasů, kdy jsme začali na Spartě.”

V zápase se gólově prosadil i bývalý dlouholetý hráč Olomouce Jakub Herman. Ten vůbec poprvé nastoupil v extralize proti svému bývalému klubu. “Hecovaní před zápasem moc nebylo. Napsali jsme si s pár kluky několik sms, ale jinak hecovačky nebyly,” prozrazuje Herman, který se prosadil v přesilovce.

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

“Byl jsem za ten gól rád. Snažil jsem se to nějak nevnímat, i když člověka to vždy trochu vezme. Hrál jsme tam sedm let. Měl jsem tam jednu šanci do prázdné, tu jsem nedal, ale pak se mi to tam odrazilo, já do toho plácl a spadlo to tam. Jsem ale hlavně rád, že jsme vyhráli. Ten gól samozřejmě těší,” říká šestadvacetiletý útočník.

Po zápase na něj nezapomněli ani fanoušci Olomouce, kteří vyvolávali jeho jméno. “Bylo to příjemné. Byl jsem tam strašně dlouho, s pár fanoušky se i znám, takže jsou tyto chvilky příjemné a děkuji jim za to,” vzkazuje Herman, jenž je zatím s výsledky Zlína spokojen. “Bude končit první třetina a máme osmnáct bodů. Takže já si myslím, že je to na dobré cestě.”

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz