Po zisku Gagarinova poháru konec! Červenka odchází z Petrohradu i z KHL

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

25. května 2015, 10:53

Václav Jáchim

V pátek večer přinesl tuhle informaci server championat.ru, po víkendu už je to oficiální. Roman Červenka končí angažmá v ruském SKA Petrohrad, jeho hokejové kroky povedou od nové sezony jinam. "S vedením klubu jsme se dohodli na rozvázání smlouvy, k čemuž došlo po domluvě obou stran," řekl hokej.cz zástupce hráče Aleš Volek ze společnosti ALVO Sport. Mistr světa 2010 je aktuálně volný!

Na první pohled by se mohlo zdát, že jde o nečekanou zprávu. Ovšem skutečnost je lehce jiná. Roman Červenka nebyl delší dobu spokojen s prostorem, který dostával od trenéra Bykova. V rámci cesty za týmovým úspěchem přijal novou roli a pomohl movitému SKA k historickému triumfu v Gagarinově poháru. Nicméně bylo jasné, že pro další období by přivítal buď větší perspektivu a důvěru v klubu, nebo odchod.

Když pak někdejší slávista přijel na mistrovství světa do Prahy, o další budoucnosti mluvil vyhýbavě. "Stát se může cokoli, teď to nechci řešit. Budu se tím zabývat až po šampionátu," uvedl Červenka koncem dubna. Stalo se. Přesně týden od finále turnaje má český útočník jasno - po dvou letech se v Petrohradu loučí, ačkoli měl s organizací dál platný kontrakt.

Dohoda o jeho loučení posouvá Červenku jinam. V uplynulých týdnech se hovořilo v zákulisí o tom, že by jeho práva v KHL rád získal Omsk, kde roste silná česká legie. Ovšem poslední události tenhle případný záměr škrtají. "Roman v Kontinentální lize pokračovat nebude. Začneme jednat o možnostech, kterých je spousta. Ale KHL se týkat nebudou, na tom jsme se s Petrohradem dohodli," připomněl Aleš Volek.

V úvahu by teoreticky mohl přicházet návrat z Atlantik, kde Červenka strávil sezonu 2012-13. Vzhledem k výluce tehdy nejprve pomáhal Slavii a pražskému Lvu, pak si splnil sen a nastupoval za Calgary. "Pokud přijde dobrý návrh, samozřejmě by se tomu Roman nebránil. Zatím je všechno čerstvé, registrujeme zájem z několika stran a budeme to řešit. Víc k tomu v tuto chvíli nelze říci," doplnil zástupce hráče.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz