Po životní sezoně stále čeká na smlouvu. Chci zkusit KHL, říká Slovák Buc

Foto: Karolina Martinková, hc-olomouc.cz

16. července 2016, 8:05

David Jahoda

Není obvyklé, aby hráč, který vyhrál bodování týmu české extraligy, v polovině července ještě čekal na smlouvu. Ovšem v případě slovenského forvarda Dávida Buce, který vloni prožil výbornou sezonu v dresu Olomouce, je tato rarita realitou. Může si ale za ni sám a úmyslně. „Agent říká, že na dobrou smlouvu se musí čekat,“ sděluje devětadvacetiletý rodák z Popradu. Buc touží okusit KHL, a právě tam by měly vést jeho další kroky. Se zástupci jednoho z týmů ruské soutěže Bucův agent momentálně vyjednává.

Některé týmy už během pár dní odstartují zápasovou přípravu na novou sezonu, vy ale zatím o tom, kde budete hrát, jasno nemáte. Proč?
Čekám na agenta, ještě něco hledá. Společně čekáme na jedno vyjádření, takže ještě zatím není nic hotové.

Je trochu paradoxní, že jste byl v loňské základní části nejproduktivnějším hráčem Olomouce (31 bodů), ale stále nemáte podepsáno. Souhlasíte?
Paradoxní to asi trochu je, ale agent říká, že na dobrou smlouvu se musí čekat. Uvidíme, jak to nakonec dopadne.

Můžete alespoň prozradit, zda zůstanete v české extralize, nebo se vám rýsuje nabídka odjinud?
Můžu říct, že jde o nabídku z jiné ligy.

>> Mora přišla o nejproduktivnějšího hráče. Posílil ji „pětigólový“ Fořt

Projevily o vás poté, co se vám vloni na Hané dařilo, zájem jiné extraligové celky?
Agent s některými kluby z české extraligy komunikoval, ale asi nepřišla žádná adekvátní nabídka. Ale abych pravdu řekl, snažím se tyto záležitosti příliš neřešit. Dělám vše pro to, abych se co nejlépe připravil na další sezonu a tyto věci nechávám svému agentovi, kterému v tomto ohledu plně důvěřuju. 

Do kdy byste chtěl mít o svém novém působišti jasno?
Byl bych rád, kdybych to už věděl. S agentem jsem byl v kontaktu minulý týden, ale říkal mi, že je období dovolených. Doufá však, že se to co nejdříve vyřeší.

Zdálo se, že s vašimi službami jsou v Olomouci spokojení. Proč vlastně nedošlo k prodloužení spolupráce tam?
S agentem jsme měli určitou finanční představu, která byla ale zřejmě úplně jiná, než jakou mělo vedení klubu. Myslím, že hlavně na tom to ztroskotalo. Chtěl jsem však i tak využít toho, že se mi dařilo a zkusit jinou zahraniční ligu. Chci si vyzkoušet hrát v KHL, a právě odtud čekáme na vyjádření. Uvidíme, jak to dopadne. 

„Chci si vyzkoušet hrát v KHL, a právě odtud čekáme na vyjádření. Uvidíme, jak to dopadne.“

Na Hané jste zažil svůj zřejmě největší hokejový posun. Z hráče, který před sezonou 2014/15 bojoval o smlouvu v rámci zkoušky, jste se stal stabilním členem sestavy. Jak na Olomouc budete vzpomínat?
Netajím se tím, že jsem byl v Olomouci velmi spokojený. Kariéra jde ale dál a uvidíme, kde nakonec budu nastupovat. Každopádně musím říct, že v mém případě to v Olomouci byly pěkné dva roky.

Jak se připravuje na nadcházející sezonu?
Trénuju individuálně, moje příprava je spojená i s ledem. Ještě předtím, než jsem šel před dvěma lety do Olomouce, jsem se připravoval takovým způsobem. Už čtvrtý rok mám během letní přípravy svého trenéra. Mám to osvědčené, dařilo se mi potom. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz