Pojď hrát hokej! ČSLH představil videoklip od Genzera a Suchánka

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Český svaz ledního hokeje v pondělí představil v rámci rozvojového projektu POJĎ HRÁT HOKEJ velmi povedený videoklip, který má v dětech či jejich rodičích vzbuzovat optimismus a radost z tak krásné hry, jakou je hokej! Autorsky a režisérsky se pod něj podepsali populární baviči Richard Genzer s Michalem Suchánkem, o hudbu se postarala skupina Děda Mládek Illegal Band. "Věřím, že se to všem bude líbit," přeje si prezident ČSLH Tomáš Král.

"Není to jen o tom vychovávat Jágry a Plekance, chceme přivést děti na led a všeobecně ke sportu, protože zájem o něj poslední dobou upadá. Je potřeba u dětí vzbudit zájem o tento krásný sport. Mělo by to být zábavnou a milou formou, takže nás napadlo vytvořit něco jako hymnu, která by měla projekt provázet," říká Tomáš Král k povedenému videoklipu, jenž byl v pondělí oficiálně představen v rámci projektu POJĎ HRÁT HOKEJ.

Hudbu ke klipu složil Karel Pičman, text pak jeho maminka a píseň nazpívala hudební skupina Děda Mládek Illegal Band. Autorsky a režisérsky se pod klip podepsalo populární duo bavičů Richard Genzer a Michal Suchánek. "Scénář, který mi předložili, mě okamžitě nadchnul a vše dotáhli do vynikajícího závěru. Chceme, aby to vzbuzovalo radost a optimismus. To jsou věci, které ve sportu i ve společnosti ubývají," hlásí prezident ČSLH.

K hokeji mají vřelý vztah jak všichni členové kapely Děda Mládek Illegal Band, tak třeba i bavič Michal Suchánek. "Já hrál hokej, syn hraje hokej a dcera s hokejistou dokonce chodí," směje se Suchánek, který byl nadšený ze spolupráce se svazem. "Klipy se dnes mnohdy točí ve velmi omezených podmínkách, ale svaz se nám snažil vyjít vstříc a podařilo se vše, co jsme chtěli. Mohli jsme se soustředit i na detaily, za což jsme velice rádi."

Hlavní roli v klipu ztvárnily děti. Ty se při fiktivním zápase Česka se Švédskem představily jako hráči, rozhodčí, trenéři nebo rolbaři. "Chtěli bychom, aby se klip hrál na zimních stadionech a vzbuzoval radost. Věřím, že se všem bude líbit," přeje si Tomáš Král. Klip oživili také Martin Procházka a Viktor Ujčík. "Můžeme podpis?" zeptali se mladého klučiny. "Jasně. A vy hrajete hokej? No. Tak to makejte!" odpověděl jim hokejista Martin.

Rozvojový projekt POJĎ HRÁT HOKEJ je v následujících čtyřech letech jednou z priorit ČSLH v oblasti mládežnického hokeje. Jeho cílem je získat nové talenty, zlepšit náborovou činnost v klubech a spoluutvářet postoje dětí, rodičů i trenérů ke sportovní výchově. "Realizujeme řadu projektů. Ty přispěly k tomu, že například počty klubů obsazujících žákovské soutěže vzrostly o třetinu. Tento projekt pak tyto aktivity zastřeší," těší Krále.

"Doplní je navíc o další programy a získají novou, pro děti i rodiče atraktivnější, podobu," hlásí Král s tím, že do mládeže svaz posílá stále více finančních prostředků. "Investujeme dvakrát tolik, co v minulosti. Zatímco v roce 2009 jsme na mládežnický hokej vynaložili necelých 50 milionů korun, v letošním roce to bude 110 milionů. Z toho 60 milionů v klubech a téměř 50 v mládežnických reprezentacích," uzavírá svazový prezident.

Foto: Karel Švec, cslh.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz