Potvrzeno! Přibyl opouští Spartu, podepsal Calgary. A co Kempný?

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

29. dubna 2016, 9:22

Adam Bagar

Je hotovo. To, o čem se v posledních dnech mluvilo, se nakonec stalo skutečností. Produktivní útočník Daniel Přibyl opouští pražskou Spartu, v následující sezoně bude bojovat o zámořskou NHL v barvách Calgary. S tamním vedením se jako volný hráč dohodl na dvouletém nováčkovském kontraktu. Zprávu přinesla kanadská televizní stanice TSN.

O plánovaném uzavření smlouvy už informovala zámořská média přibližně před dvěma týdny. Momentálně je třiadvacetiletý útočník právě v Calgary, kde byl podle komentátora TSN Boba McKenzieho svěřen do péče lékařů Flames. Problémy s předním zkřízeným vazem v pravém koleni tak Daniel Přibyl odletěl řešit do zámoří, kde se dohodl na dvouletém nováčkovském kontraktu.

Talentovaný hokejista, jehož kariéru zatím doprovází četná, smolná zranění, byl draftován před pěti lety Montrealem v šestém kole jako 168. hráč v pořadí. Ale vzhledem k tomu, že po něm zástupci Canadiens do dvou let nesáhli, mohl se o něj zajímat kterýkoli jiný klub nejslavnější hokejové ligy na světě. Učinilo tak Calgary, jehož barvy hájí i Jakub Nakládal, Ladislav Šmíd či Michael Frolík.

Přibyl naposledy působil na Spartě, kde má za sebou velice povedenou sezonu. Už v základní části nasbíral ve 45 zápasech 45 bodů za 16 branek a 29 nahrávek, v play off pak v devíti kláních zaznamenal 11 bodů za pět gólů a šest asistencí. V semifinálové sérii ho však zbrzdilo zranění. V elitní tuzemské soutěži Přibyl sehrál dohromady 215 utkání s bilancí 136 bodů za 60 branek a 76 nahrávek.

Podle televizní stanice TSN byl brzy mohl v NHL podepsat smlouvu také bek Michal Kempný, který se momentálně připravuje s českým národním týmem na světový šampionát v Moskvě a Petrohradu. O pětadvacetiletého hokejistu, jenž poslední sezonu působil v Kontinentální lize v dresu Omsku, má údajně největší zájem Chicago. Před odchodem do KHL Kempný oblékal dres Komety.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz